Sersjant må betale 10.000 kroner i bot for seksuelt krenkende uttalelser

Artikkelen er over 2 år gammel

Forulempet kvinnelige MP-soldater med grove skjellsord.

DEL

Det var i forbindelse med festivalen Villmarksrock i Bardu i fjor at en sersjant i Forsvaret i Indre Troms drakk seg full og nektet å etterkomme ordre fra militærpolitiet om å forlate festivalområdet. Det endte med at to kvinnelige MP-soldater tok mannen med for å innbringe ham i arresten.

Under denne kjøreturen kom sersjanten med en rekke nedsettende og stygge utsagn til kvinnene, som «jævla fitter», «fuck dere», «dere må være de mest inkompetente menneskene i hele jævla MP», «du er bare søppel», «hvis du blir banket eller voldtatt om fire år, kunne det ha noe med dette her å gjøre».

Tok notater 

Da saken kom opp i Senja tingrett nylig erklærte sersjanten seg ikke skyldig, og benektet at han hadde snakket nedsettende eller vært stygg mot noen. Dette festet ikke retten lit til. Den ene MP-soldaten hadde notert ned uttalelsene han kom med under kjøreturen, og la fram notatblokka i retten. Kvinnene opplevde utsagnene som ubehagelige.

«Helt uaktseptabelt»

«Ved utmålingen av boten vektlegges i skjerpende retning at det er helt uakseptabelt at en befalingsmann forulemper to menige militærpolitisoldater slik tiltalte gjorde. Flere av de forulempende uttalelsene hadde et seksuelt krenkende innhold. Det foreligger ingen tilståelse eller andre momenter i formildende retning», lyder det i dommen i Senja tingrett.

I tillegg til boten på 10.000 kroner ble mannen også dømt til 14 dagers betinget fengsel. Han må også betale 3.000 kroner i saksomkostninger.

Artikkeltags