Gå til sidens hovedinnhold

Bestefar dømt for overgrep mot barnebarn

Artikkelen er over 4 år gammel

Jenta var under ti år gammel da bestefaren i 60-årene skal ha forgrepet seg på henne.

Få tilgang til alt innhold på Nordlys - åtte uker for kun 99,-.

En mann er i Indre Finnmark tingrett dømt til fengsel i 120 dager. Bakgrunnen er at han flere ganger i tiden forut høsten 2015 skal ha befølt den lille jenta, som var under ti år gammel i det aktuelle tidsrommet.

At mannen er jentas bestefar og hadde et tillitsforhold til ham, er vektlagt i straffeskjerpende retning. Det samme er det at overgrepene skal ha skjedd på et sted der hun skulle føle seg trygg.

Nøktern og troverdig

Mannen nektet på sin side straffskyld da saken mot ham gikk i tingretten i slutten av september. Han forklarte at han alltid pleide å klappe, stryke og klemme barnebarna, uten at det var seksuelt betont.

Retten har imidlertid valgt å feste lit til jentas forklaring. Saken ble rullet opp da hun selv fortalte moren om det som hadde skjedd og at bestefaren hadde sagt at hun ikke måtte si det til noen. Forklaringen hun har gitt i dommer i avhør, beskrives som nøktern, troverdig og fremstår ifølge retten som sannferdig på alle måter.

Må betale oppreisning

Jentas forklaring støttes også av andre beviser i saken, heter det i videre i dommen mot bestefaren. Hun kunne ikke tidfeste når det hadde startet, men forklarte at det hadde skjedd i lang tid.

I tillegg til fengselsstraffen, må mannen betale 50.000 kroner i oppreisning til barnebarnet og saksomkostninger på 7000 kroner.