Ikea vuderer å selge kjøpesenteret i Haparanda

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

M

DEL

Ikea vil i løpet av to år selge sitt kjøpesenter i Haparanda. Senteret i Nord-Sverige er ett av 25 kjøpesentre i Europa som Ikea nå ønsker å selge. Det skriver Norrbottens-Kuriren.

Grunnen til at Ikea vil selge sentrene er ifølge avisen at det ikke når opp til deres visjon om at Ikea-kjøpesentre skal være mer enn et kjøpesenter. Det mener Ikea at de ikke har klart ved disse sentrene.

– Vi har en visjon om å skape møteplasser rundt våre kjøpesentre. Det skal ikke bare være et kjøpesenter, men også andre aktiviteter for utflukter,  sier Ikeagruppens talsperson, Josefin Thorell til Smålandsposten.

Jacob Holmström i Ikea Sverige forteller at de ønsker å få til en annen eierstruktur ved flere av sine sentre. Holmström sier at det kan være aktuelt for Ikea å selge eiendommer for så å leie dem igjen.

Han forteller til  Norrländska Socialdemokraten at Ikea ønsker å styrke sin virksomhet, og enktelte steder da er mer passende enn andre. Han understreker likevel at Ikea planlegger å fortsette sitt varehus i Haparanda.

Til avisen sier han at de vil presentere de endelige planene for de 25 kjøpesentrene  innen kort tid.

Kristian Willanger, kommunikasjonsrådgiver i Ikea Norge skriver i en epost til Nordlys at de presiserer at det ikke er snakk om å selge eller legge ned driften av varehuset IKEA Haparanda, men at IKEA Centres, et selskap i IKEA-gruppen som eier og leier ut butikklokaler, ønsker å se på muligheten til å selge kjøpesenterlokalene ved selve varehuset.

Artikkeltags