Fotballsesongen nærmer seg klimaks og Nordlys er på ballen til siste spark i lokalfotballen.

Denne helga viser vi en rekke kamper med seriegull på spill.

Søndag

Det er ikke seriemedaljer, men kampen for tilværelsen som står på spill søndag klokken 14.00. Da spiller nemlig Skjervøy borte mot Junkeren i Bodø. Der kan SIK ta sin tredje strake seier og for alvor bekrefte håpet om å overleve i divisjonen etter at de virket fortapte for få uker siden.

Fløyas 1.-divisjonskvinner spiller også kamp klokken 14.00 søndag, mot Øvrevoll/Hosle. For damene i grønt som ligger fire poeng over nedrykksstreken vil seier her være et langt steg mot fornyet kontrakt i divisjonen.

Kanskje noen må svitsje litt mellom godbitene.

For klokken 15.00 på søndag er det klart for en skikkelig "højdare". Da møtes Lyn og FK Senja til det man fire serierunder før slutt må få lov til å kalle en ekte seriefinale.

Lyn topper tabellen med 46 poeng. FK Senja har fem mål bedre målforskjell, men er nå ett poeng bak. Frigg lurer ytterligere to poeng bak der igjen, men det er stor sjanse for at en vinner på Bislett søndag spiller i PostNord-ligaen i 2019.

Noen få hundre meter unna så spiller Korsvoll mot Finnsnes med kampstart klokken 16.00. Korsvoll ligger utsatt til rett over nedrykksstreken, mens Finnsnes definitivt trenger flere poeng for å selv trygge sin plass i divisjonen. Dette blir fort hett!

Nok et Troms-lag på poengjakt i kamp mot nedrykk spiller i Oslo denne søndagen. Skarp er på besøk hos Grei med kampstart klokken 16.15 på søndag. Dersom det skulle bli 9 poeng med nordover i de tre sistnevnte kampene tør vi spå god stemning på Gardermoen søndag kveld.

Basketstart

Gledelig nok kan Nordlys.no også på BLNO-basketball denne helga. Åpningshelga i Bergen ble noe amputert på streamingfronten, men vi skal være klare til første hjemmekamp i Tromsø.

Tromsø Storm-Frøya ser dere direkte her søndag klokken 16.00.