Gå til sidens hovedinnhold

I morgen møter NIF-styret lederne i alle idrettskretsene og særforbund. Der vil Troms foreslå et nytt idrettsting for å vrake Tom Tvedt og co

Artikkelen er over 3 år gammel

Mener tilliten til det sittende idrettstyret ikke kan gjenopprettes.

Onsdag avholder styret i Norges Idrettsforbund et informasjonsmøte med presidenter og generalsekretærer i særforbund, samt ledere og organisasjonssjefer i de forskjellige idrettskretsene. Det melder Norges Idrettsforbund i en pressemelding. 

Temaet for møtet er informasjon om situasjonen ledelsen i norsk idrett er i, som følge av innsynsrundene og åpenhetsdebatten rundt pengebruk.

Leder i Troms Idrettskrets, Knut Bjørklund, har vært tydelig på at han ønsker å skifte ut det sittende idrettsstyret, og ønsker ekstraordinært idrettsting.

Vil benytte anledningen

– Slik som vi oppfatter hensikten med møtet, så ønsker idrettsstyret å informere om saken man er i, med tanke på åpenhetsdebatten som har vært oppe i media. De skal legge frem sitt forslag for prosessen videre, sier organisasjonssjef i Troms Idrettskrets, Sylvi Ofstad til Nordlys. 

Ofstad bekrefter overfor Nordlys at Troms Idrettskrets står samlet bak Bjørklund uttalelser, og vil benytte anledningen der alle lederne i særforbund og kretsene møtes, til å legge frem forslag om å gjennomføre et ekstraordinært idrettsting.

– Det blir nok debatt om hva som er beste vei videre for det sittende styret, eller om vi trenger et nytt styre. Styret i Troms Idrettskrets mener NIF-styret mangler tillit, og vi har bestemt oss for å legge frem forslag om et ekstraordinært idrettsting på møtet, sier Sylvi Ofstad til Nordlys.

Les også

– Jeg går ikke rundt og skryter av at jeg var en del av idrettsstyret

 

Lukket møte

Møtet onsdag vil ikke være åpent for media.

«Etter dialog med representanter fra særforbund og idrettskretser har man besluttet at møtet ikke er åpent for pressen. Det vil derimot være anledning for pressen å møte Idrettsstyret og møtedeltakerne etter møtet», skriver Norges Idrettsforbund i pressemeldingen.

Les også

Bjørklund: – Tvedt bør ikke seigpines i eget fett enda lenger

 

 

Kommentarer til denne saken