Gå til sidens hovedinnhold

I varetekt etter knivstikkingen

Politiet har begjært siktede for psykiatrisk vurdering.

Politiet i Finnmark opplyser i en pressemelding mandag ettermiddag at den siktede etter knivstikking i Bjørnevatn er i Øst-Finnmark tingrett varetektsfengslet i to uker.

Politiet ba om fire uker i varetekt, men har samtidig begjært den siktede for psykiatrisk vurdering.

– Den siktede ble fremstilt for lege både ved innsettelse i arrest på lørdag og på søndag med bakgrunn i vår kunnskap om hans helsesituasjon. Det ble da konkludert med at det ikke var grunnlag for å tvangsinnleggelse etter lov om psykisk helsevern. Slik situasjonen var og alvorligheten i handlingen, så ble den siktede begjært varetektsfengslet, opplyser politiadvokat Lisa Moon Sneve.

Politiet forventer at den psykiatriske vurderingen vil foreligge innen kort tid, og den vil legges som premiss for videre varetektsfengsling eller fengslingssubstitutt.

– Ellers når det gjelder selve etterforskningen pågår det fortsatt åstedsundersøkelser og vitneavhør. Den siktede har gitt en kort forklaring, men har ønsket å forklare seg videre under rettsmøte.

Politiet mener at forklaringer og vitneavhør er sammenfallende og knytter den siktede til handling, sier Moon Sneve.

iFinnmark meldte mandag morgen at en eldre mann i 80-årene er mandag morgen fortsatt innlagt på sykehuset i Kirkenes etter skader fra knivstikk i helga.

Det var lørdag kveld at mannen og hans kone, også i 80-årene, ble knivstukket i Bjørnevatn i Sør-Varanger kommune. Begge personene ble fraktet til sykehus hvor begge ble gikk behandling for skadene. Den eldre mannen hadde søndag status som livstruende skadd. Mandag er situasjonen for mannen bedre. Han betegnes som stabil og utenfor livsfare, men er fortsatt innlagt på sykehuset.

– Den andre personen er utskrevet, sier kommunikasjonssjef Eirik Palm.

En mann i 50-årene ble pågrepet lørdag. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, opplyste politiet i helga.


Kommentarer til denne saken