Uværet er ikke over for denne gang i Troms. Natt til tirsdag var det store mengder regn og kraftig vind. Denne gangen blir det ikke like mye regn, men vinden blir sterk.

– Det blir ruskete ja, sier vakthavende meteorolog ved værvarslinga i Tromsø, Pernille Borander.

Vind

Det er ved kysten i Troms at vinden vil kjennes best.

– Vi er ikke helt ferdig med uværet ennå. Akkurat nå er det rolig før stormen, men det vil være på sitt verste i 8-tiden i kveld. Ved kysten vil det være sterkest vind. Det vil stå seg godt utover natta, og roe seg ned på morgenen, forteller Borander.

Meteorologene har sendt ut farevarsler for flomfare og kraftige vindkast.

– I kveld kan det komme vindkast på 30–35 m/s. Ytterst på kysten kan det komme vindkast på 35–40 m/s. Det er kysten som blir aller mest utsatt, men folk ellers i Troms vil kjenne vinden, sier meteorologen.

I Tromsø vil det også være vind, bare ikke like sterkt. Det vil også ta seg opp senere enn på kysten.

– For Tromsø sin del øker det fra en sørlig retning sent i ettermiddag. Vinden vil ikke være på sitt sterkeste før i 10-tiden i kveld. Prognosene sier at det vil være en sterk kuling i Tromsø, muligens en liten storm. Det vil kjennes godt i kveld og i natt. De som starter litt senere på jobb slipper unna det verste, sier Borander.

Regn

Regnet kommer selvfølgelig også.

– Det blir nedbør av dette også. Ikke like mye som tidligere i uken, men det kommer. Det har vært mye regn i september, så vi må bare overleve ennå litt til, avslutter meteorologen.