Gå til sidens hovedinnhold

I går kom en nyhet som Arctic Race har ventet på: – Vi er egentlig trygge på at vi kan gjennomføre

Usikkert rundt karantenereglene har skapt hodebry for Arctic Race-sjef Knut-Eirik Dybdal. Torsdag kveld kom nyheten som arrangørene har ventet på.

(iHarstad)

Denne uken ble det klart at Bislet Games har bestemt seg for å kjøre sitt arrangement som planlagt. Det gir Knut-Eirik Dybdal ekstra tro på at også også Arctic Race of Norway kan starte i Tromsø 5. august. Målgang skal være i Harstad 8. august.

– Vi i rittet er egentlig trygge på at vi kan gjennomføre, men det er usikkert om vi kan ha store forsamlinger ved start- og mållangsiden, sier Dybdal.

Å kjøre arrangementet lokalt klarer arrangørene, men det store spørsmålet har vært hva reglene blir for innreisekarantene.

– Det henger litt over oss. Jeg håper at det kommer vaksinepass som planlagt. Vi er avhengige av åpne grenser for å få deltakere og produksjonsapparat på plass, sa Dybdal torsdag ettermiddag.

På kvelden kom nyheten som mange har ventet på. Det er enighet om vaksinepass-ordning i EU, og den blir Norge en del av. Dermed ser det ut til at det viktigste hinderet som kan stoppe arrangementet er ryddet bort.

Les også

Harstad får 1,7 millioner i grasrotmidler: Se alle de 269 mottakerne

– Vi trenger en fest

Mange har sagt til Dybdal at vi nå trenger en fest som Arctic Race. Han håper derfor at idrettsutøvere, og den store staben rundt det hele, kan komme seg til Norge i august.

– Jeg får høre at det hadde vært utrolig godt å ha noe å glede seg til.

Men også for rittet er det viktig at det ikke blir avlysning to år på rad.

– Det handler om å beholde vår internasjonale posisjon, sier Dybdal.

Les også

Bare iHarstad og Direktesport viser all kvinnefotball

God oppslutning fra de største lagene

Tidspunktet for rittet fikk Arctic Race of Norway fra det internasjonale sykkelforbundet, UCI.

– At det er tett opp mot Tour de France og OL betyr at det er lagt godt til rette for å få mange gode syklister til Nord-Norge neste år, sa Dybdal på tampen av fjoråret.

Spådommen fikk han rett i, selv om han ennå ikke vil gå ut med hvem som er ventet å stille til start.

– Det er god oppslutning fra de største lagene. Mange du ser i Tour de France kommer til oss. Noen stjerner ser også ut til å være på tur, sier Dybdal.