Mai er snart kommet til en ende, og med det er det duket for den årlige konkurransen i sjøørretfiske.

- I fjor hadde vi rundt 90 deltakere. Nå er pandemien over og finværet tilsier at helga kan by på spennende fangster i Troms, sier Roald Nyrum i Tromsø Casting & Fluefiske.

Konkurransen er i to klasser: Junior og senior. Lengste fisk, fisket mellom klokken 10.00 lørdag og 14.00 søndag, vinner. I juniorklassen kan det være hvilken som helst fisk, mens det i seniorklassen er sjøørret som gjelder.

– Vi har tidenes premiebord med en samlet verdi på 20 000 kroner. I tillegg trekkes det flotte premier på deltakeravgiften, sier Nyrum til Nordlys.

Hele Troms

Før pandemien ble den årlige konkurransen arrangert med Løkta i Balsfjord som base, men under koronapandemien ble den av smittehensyn besluttet å gjelde fiske i hele Troms.

Denne «desentraliseringen» av konkurransen har arrangørene valgt å beholde.

- Du er med i konkurransen så lenge du har meldt deg på og fisker i hele gamle Troms fylke. Selv tar jeg turen til Nordreisa i helga, og kommer til å prøve lykken i fjordene der, sier Nyrum.

Det ble for øvrig delt førsteplass i fjor - begge på 67 centimeter. Dermed måtte det trekkes en vinner.

- Vi håper vi slipper det i år, konstaterer Nyrum.

Gode fangster

Han kan for øvrig melde om godt fiske og fine fangster over hele Troms den siste uka.

- Det ble fart i sakene etter at varmen kom og det er tatt ganske mye fisk rundt om. Det sies også at sjøørreten har rukket å legge på seg ganske godt allerede. Så etter over en uke med varme nå, så har jeg trua i helga, sier han.

Nyrum sier at arrangørene oppfordrer til «catch & release» under hele konkurransen, og det kan fiskes fra land med både flue og sluk. Alle deltakerne er selv ansvarlige for å overholde regler for fredningssoner og avstand til elvemunninger.

Info og konkurranseregler finner du på Facebook-siden til Tromsø Casting & Fluefiske.