Hvem er Årets nordlending?

Artikkelen er over 1 år gammel

I år er det du som bestemmer hvem som fortjener å gå av med seieren.

DEL

Hvem fortjener tittelen årets nordlending? Det er det opptil Nordlys' lesere å bestemme.

Tidligere vinnere er blant andre Arthur Arntzen, Carina Olset, Fred Børre Lundberg, Ola Steinholt og Lene Marlin.

Det står mellom ti kandidater. Alle fortjener oppmerksomhet og honnør for det de har gjort i 2016, men det er bare én som kan vinne.

- Prisen er en hyllest fra alle leserne i Nordlys, sier sjefredaktør Helge Nitteberg i Nordlys.

Så hvem bør vinne? Stem på din kandidat ved å sende en epost til nordlending@nordlys.no. Fristen er søndag den 18. desember.

Dette er kandidatene

Kandidat 1: Dagny Norvoll Sandvik

Tromsøværing Dagny fikk sitt store gjennombrudd i fjor med hitlåta «Backbeat» og har fulgt opp i 2016. Hennes første utgivelse «Ultraviolet» har fått strålende mottakelser og har sendt Dagny verden rundt. For alle i Tromsø som har fulgt Dagnys karriere i en årrekke, oppleves suksessen for den hardtarbeidende 26-åringen som uhyre fortjent.

Kandidat 2: Johann Forfang

Etter veldig mye nesten, gikk han endelig til topps. Den 20. mars 2016 tok den da 20 år gamle Forfang sin første verdenscupseier i tyske Titisee-Neustadt. Han ble dermed den første utøveren fra Tromsø som vinner et renn i verdenscupen.

Kandidat 3: Audun Rikardsen

Den anerkjente fotografen får stadig nye priser for sine fantastiske bilder fra Tromsø og Nord-Norge. Har etablert seg som en av de fremste eksponentene for de stadig mer populære naturfenomenene som hører landsdelen til. I august i år kunne han også glede mang en TV-seer med «Ut i naturen - Et eventyr gjennom linsa» på NRK1.

Kandidat 4: Morten Strøksnes

Sto bak fjorårets sikreste harde pakke under juletreet med «Havboka», en bok han også fikk både Brageprisen og Kritikerprisen for. Suksessen fortsatte i 2016, og «Havboka» er nå solgt til 19 land. Strøksnes har et brennende engasjement for Nord-Norge og kystkultur - et engasjement som har gjort ham til en viktig stemme så vel regionalt som nasjonalt.

Kandidat 5: Marcus og Martinus

Suksessen vil ingen ende ta for tvillingene fra Trofors i Nordland. 2016 var året da duoen solgte ut hele fire konserter i Oslo spektrum. Det var også året da resten av Norden fikk øynene opp for 14-åringene. I Stockholm splite de i et utsolgt Globen, og til sammen har de solgt utrolige 400.000 konsertbilletter i de nordiske landene. Marcus og Martinus har også gitt ut sin første selvbiografi.

Kandidat 6: Marion Anne Knutsen

Sto som én av få åpent fram i VG og fortalte sin brutale og sterke historie om seksuelle overgrep i Tysfjord kommune i Nordland. Hennes historie har blitt en sentral del av det som nå har ført til etterforskningen av 56 overgrepssaker. 29 år gamle Knutsen har vært tydelig på at hun deler sin historie for å kunne hjelpe andre.

Kandidat 7: Kristin Vollstad

Fulgte opp fjorårets VM-sølv med gull i EM i kickboksing i Hellas i november.  25-åringen fra Nordreisa var suveren mot sin russiske finalemotstander. Nå satser reisaværingen knallhardt mot VM i Ungarn neste år.

Kandidat 8: Anne Husebekk

Husebekk gjorde Universitetet i Tromsø til landets tredje største universitet da hun klarte å få gjennom en fusjon mellom UiT og høgskolene i Harstad og Narvik. Det er en stor prestasjon i en tid da regional samling har vist seg å være vanskelig å gjennomføre. «En nordnorsk samfunnsbygger av format», ifølge Nordlys' politiske redaktør Skjalg Fjellheim.

Kandidat 9: Ola O. K. Giæver

Den frittalende lyngsværingen har for alvor fått fart på guttedrømmen om eget flyselskap. I 2017 lover han å endelig utfordre Widerøes monopol i Nord-Norge, samtidig som han ser på mulighetene for nye utenlandsflyvninger til Russland. Har en egen evne til å havne i begivenhetenes søkelys, men i 2016 har han bevist at Fly Viking ikke bare er store ord.

Kandidat 10: Agnethe Johnsen

Hun vant den norske Melodi grand-prix-finalen og dro til Stockholm for å delta i den internasjonale finalen. Det endte i nedtur. Gjennom hele prosessen har hun samtidig vært helt åpen om hvordan hun har slitt med psykiske problemer. I oktober ble hun hyllet med Åpenhetsprisen - en pris som hvert år deles ut av organisasjonen Mental helse.

Stem på din kandidat: Send en epost til nordlending@nordlys.no