Eve Rødfjell (43) leide sokkelleiligheten i Åsvegen 85 i Tromsø, som ble totalskadd i brann fredag ettermiddag. Selv forlot hun huset klokken 10.00, og ante fred og ingen fare, før telefon ringte da hun var ferdig på jobb klokken 16.00.

- Det var sønnen til huseierne, som ringte og fortalte at huset dessverre var totalskadd i brann. Det første jeg tenkte på var jo husvertene mine, som er fantastisk flotte folk, sier Eve.

Etter å ha fått bekreftet at ekteparet hadde det bra og var i sikkerhet, begynte hun å tenke på datamaskin og bøker. Halvannen uke før hun skal opp til eksamen juss, er bøker, notater og PC like viktig som klær og sko.

- PC-en er våt, men jeg håper jeg kan få litt mirkelhjelp slik at jeg får den til å fungere. Klærne har jeg hengt ut for å få vekk lukten, og bøkene mine har jeg lagt til tørk ute i vedboden, forteller hun.

Takker for hjelpen

Da hun fortalte venninnen Ingrid om brannen var beskjeden klar: - Nå blir du med meg hjem for helgen, så du får slappe av og stresse ned. Alt annet får vente.

I rekkehusleiligheten i Kroken er det både varmt og tørt. Hos Ingrid har Eve fått midlertidig innkvartering, mens hun venter på å få nytt tak over hodet.

Permanente botilbud har det heller ikke manglet. Etter at hun la ut et innlegg på Facebook, der hun forklarte situasjonen, har det kokt i kommentarfeltet.

- Etter et kvarter hadde jeg fått tilbud. Jeg vet ikke hvor mange ganger innlegget er delt, det kom helt ut av kontroll til slutt. Folk har vært helt fantisk, sier hun.

Hun har fått tilbud om alt fra ny hybel til leilighet, tannbørste og grytekluter.

Tenker på huseierne

Selv har hun ingen anelse og hvor og hvordan brannen har oppstått. Mens brannfolkene hentet ut tingene, måtte hun selv vente på utsiden. Det er ikke forsvarlig å gå inn i huset uten utstyr og beskyttelse.

- Jeg regnet ikke med at det var noe å hente, men jeg ba dem om å se i skapene. De sa jeg hadde flaks, klærne var ikke skadet, men vannet var på full fart gjennom taket, så det var et spørsmål om tid, sier hun.

Eve er opprinnelig fra Mo i Rana, men studerer jus i Tromsø på siste året. Hjemme har hun sitt eget hus, og hun tenker med gru på hvordan husvertene i Tromsø har det nå.

- Det jeg har mistet er kun materielle ting, som kan erstattes. De har mistet hele sitt hjem, og jeg håper inderlig at de har noen som stiller opp for dem. De hadde et veldig personlig og fint hjem, som blir vanskelig å erstatte, sier hun.

LES OGSÅ: Huseieren: - Vi er bare glad det ikke gikk verre