Nettavisen: Den svenske avisen Expressen har laget en liste over ting du kan vaske i oppvaskmaskinen, som du mest sannsynlig ikke gjør til vanlig.

Som for eksempel sko. Det høres lite fristende ut å vaske sko på samme sted hvor du rengjør tallerkener og bestikk du skal spise av, men for å få fotbekledning som ny, er det kanskje verdt det?

Ifølge Expressen blir nemlig sko (som tåler vann) skinnende rene i oppvaskmaskinen. Vi tok en uhøytidelig test, og kjørte et par gummistøvler og et par flip flops i maskinen på hurtigprogram. Vi vil ikke kalle resultatet skinnende rent, men de verste flekkene og skitten gikk faktisk av.

5 andre ting du kan vaske i kjøkkenmaskinen:

2. Hyllene i kjøleskapet

Det finnes ikke noe kjedeligere enn å vaske kjølskapet. Alle matvarer må ut, og delene i skapet er store og vanskelige å vaske. Dette er et tips som kanskje ikke alle har tenkt på, men du kan bare vaske kjøleskapshyllene i oppvaskmaskinen. Og når du først er i gang, så kan du organisere kjøleskapet på en mer riktig måte, slik vi i Side2 har skrevet om tidligere.  Du skal for eksempel ikke sette melken i døra. Kjøleskapsdøra er det varmeste området i kjøleskapet, og den varme temperaturen kan føre til at melka blir fortere dårlig.

3. Leker

Leker blir etter hvert fulle av matrester, saft og generelt bakterier. Med jevne mellomrom bør du derfor vaske lekene. Både lego, duplo, klosser og andre plastleker kan du fint vaske i oppvaskmaskinen. Legg små biter i bestikkholderen eller i en vaskepose.

4. Oppvaskbørsten

Både oppvaskbørsten og svamper kan du putte i oppvaskmaskinen. Da blir du kvitt både mugg og bakterier. Det er viktig at du vasker på høy temperatur, og gjerne tørkeprogram hvis du har, skriver Expressen.

5. Filter

En ting man ofte glemmer å vaske er filteret til kjøkkenvifta. Den er gjerne full av fett skitt. Men med høy temperatur og et godt vaskemiddel, blir filteret rent i oppvaskmaskinen.

6. Sminkekost

Toalettsaker bruker vi daglig, og de blir naturlig nok fort skitne. Men dette er også ting du kan kjøre i oppvaskmaskinen. Du kan faktisk også rengjøre sminkebørstene dine. Legg dem i den øverste kurven i oppvaskmaskinen og kjør normalt program. Alt annet av plastikk du har på badet, eller tannglass, neglebørster eller blyantspissere, kan du også vaske i oppvaskmaskinen