– Vi er kjent med at en båt har grunnstøtt i Steinsundet, opplyser redningsleder Per Hogneland ved Hovedredningssentralen (HRS) til TV 2 , som meldte om hendelsen først.

Alle nødetater og HRS er på vei til stedet.

– Vi har ingen informasjon om at den tar inn vann, og vi har heller ingen indikasjon på at noen er skadd, sier Hogneland til kanalen.

HRS ble varslet om hendelsen klokka 09.05.

Mistenker hull på ballasttank

Kommunikasjonsrådgiver Anja Bakken i HRS vet ikke om skipet tar inn vann, men sier at skipet rapporterer at de mister vann.

– De mistenker de at skipet har fått slått hull på en ballasttank. Det skal ikke ha noe å si for skipets stabilitet. Det ligger stabilt, og det er greie værforhold, sier Bakken til Aftenposten.

Hun sier de planlegger å få ut dykkere som kan undersøke skadene.

Ikke passasjerer om bord

I en pressemelding fra Hurtigruten skriver de at skipet ikke er i ordinær drift, og at det ikke er passasjerer om bord. HRS sier imidlertid at det er 14 passasjerer og et mannskap på 53 om bord.

– Skipet ligger stabilt, og slepeassistanse er tilkalt. Motor og fremdriftssystem fungerer, og kapteinen har kontroll over situasjonen, opplyser Hurtigruten.

Ifølge VG planlegger politiet en mulig evakuering av skipet om nødvendig.

Ifølge sporingstjenesten MarineTraffic har skipet stoppet opp. Ifølge tjenesten var skipet på vei fra Hareid i Sunnmøre til Bergen. Skipet har en kapasitet på 590 passasjerer. Det er 122 meter langt og 23 meter bredt og ble bygget i 1993.