Hele sommeren stopper hurtigruteskipet på Sommarøy - på sin ferd til og fra Amsterdam!

Her er en av illustrasjonene til de nye skipene. Foto: Hurtigruten

Her er en av illustrasjonene til de nye skipene. Foto: Hurtigruten

Artikkelen er over 2 år gammel

Mens søster-skipet skal gå mellom Hamburg og Kirkenes - via blant annet Tromsø.

DEL

Sommeren 2019 satser Hurtigruten stort på norskekysten: De splitter nye hybriddrevne ekspedisjonsskipene MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen skal seile langs norskekysten hele sommeren.

Det melder Hurtigruten selv i en pressemelding.

Ekspedisjonsseilingene kommer i tillegg til Hurtigrutens 11 skip i Kystruten Bergen-Kirkenes, og betyr at små og store steder langs hele kysten vil få besøk av hybridskipene.

- Jeg synes det er helt fantastisk at vi nå kan vise fram verdens råeste kystlinje med verdens råeste skip, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten i pressemeldingen.

Nyheten kommer bare noen dager etter at Hurtigruten annonserte at de vil kjempe om hele kystruten som nå er ute på anbud.

- I 125 år har vi vært livsnerven langs norskekysten, og fraktet lokalreisende, gods og turister. Dette er en del av Hurtigrutens DNA. Ingen kan norskekysten som oss. Vi gleder oss til konkurransen, og er med for å vinne, sier Skjeldam.

Skaper milliardverdier

Hurtigruten står i dag for 14 prosent av alle utenlandske gjestedøgn i Norge. En undersøkelse fra Menon Economics viser at Hurtigrutens virksomhet skaper flere tusen arbeidsplasser og lokale verdier for flere milliarder kroner langs hele kysten.

Med de to hybridskipene i ekspedisjonsseilinger langs kysten, vil Hurtigruten operere 13 skip langs norskekysten gjennom hele sommeren 2019 – både til velkjente og nye hurtigrutedestinasjoner.

- På jakt etter nye steder å utforske

- Vi er alltid på jakt etter nye steder vi kan utforske. Og uansett om vi vinner anbudet eller ikke, kommer vi til å satse hardere og seile mer langs norskekysten fremover. Norskekysten har alltid vært en sentral del av Hurtigruten-produktet, og kommer også til å være det fremover uansett hva som skjer, sier Skjeldam i pressemeldingen.

**MS Roald Amundsen skal seile en rekke 14-dagers rundturer fra Hamburg oppover langs norskekysten og tilbake til Hamburg. Seilingene er basert på Kystruten Bergen – Kirkenes som Hurtigruten har drevet siden 1893.

I tillegg til flere av de helårlige hurtigrutehavnene, er også Geirangerfjorden og Reine blant destinasjonene.

Se hele seilingsplanen og flere bilder nederst i meldingen

**MS Fridtjof Nansen skal seile en rekke 14-dagers turer fra Amsterdam via norskekysten, Bjørnøya og Vest-Svalbard til Longyearbyen. Her tar skipet om bord nye gjester, før det setter kursen sørover igjen langs den samme ruten. Seilingene er basert på den legendariske Sportsruten som Hurtigrutens grunnlegger Richard With startet i 1896.

Blant reisemålene som får besøk av det splitter nye hybridskipet er Rosendal, Sommarøy, Trollfjorden og Skarsvåg – verdens nordligste fiskelandsby.

Revolusjonerende hybridskip

MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen er under bygging på Kleven verft i Ulsteinvik, og byr på en rekke nyvinninger:

I tillegg til banebrytende teknologi og grønne løsninger, kan opp til 530 gjester nyte den spektakulære norskekysten fra store observasjonsdekk eller gjennom panoramavinduene i Explorer Lounge forut på dekk 10.

Hjertet av skipene blir Amundsen Science Center / Nansen Science Center. Edutainment-området blir spekket med gadgets og teknologi som sammen med Hurtigrutens håndplukkede Ekspedisjonsteam skal gi gjestene en dypere forståelse for områdene skipene utforsker.

De to nye Hurtigruten-søstrene får også et bredt utvalg spesialbygget ekspedisjonsutstyr, som kajakker, padlebrett, Blueye undervannsdroner og Explorer-båter som kan ta gjestene i land nærmest hvor som helst.

- Det blir helt unike skip, sier Skjeldam.

Slik skal skipene seile:

MS Fridtjof Nansen - Amsterdam – Longyearbyen:

Dag 1 Amsterdam 
Dag 2 Til sjøs 
Dag 3 Rosendal 
Dag 4 Geiranger 
Dag 5 Til sjøs – krysser polarsirkelen 
Dag 6 Reine og Trollfjorden 
Dag 7 Sommarøy 
Dag 8 Skarsvåg 
Dag 9 Bjørnøya 
Dag 10 Utforsking av Svalbard 
Dag 11 Utforsking av Svalbard 
Dag 12 Isfjorden og Longyearbyen 
Dag 14 Amsterdam

Longyearbyen - Amsterdam

Dag 1 Longyearbyen 
Dag 2 Longyearbyen og Isfjorden 
Dag 3 Utforsking av Svalbard 
Dag 4 Utforsking av Svalbard 
Dag 5 Utforsking av Svalbard 
Dag 6 Bjørnøya 
Dag 7 Skarsvåg 
Dag 8 Sommarøy 
Dag 9 Reine og Trollfjorden 
Dag 10 Til sjøs (krysser polarsirkelen) 
Dag 11 Geiranger 
Dag 12 Rosendal 
Dag 13 Til sjøs 
Dag 14 Amsterdam

MS Roald Amundsen - Rundturer Hamburg - Hamburg

Dag 1 Hamburg
Dag 2 Til sjøs 
Dag 3 Bergen 
Dag 4 Geiranger 
Dag 4 Ålesund 
Dag 5 Trondheim 
Dag 6 Bodø 
Dag 6 Svolvær 
Dag 7 Tromsø 
Dag 8 Kirkenes 
Dag 9 Honningsvåg 
Dag 9 Hammerfest 
Dag 10 Reine 
Dag 11 Brønnøysund 
Dag 12 Kristiansund 
Dag 12 Molde 
Dag 13 Florø 
Dag 14 Til sjøs 
Dag 15 Hamburg

Artikkeltags