Mann i mindre båt falt i sjøen. Ble plukket opp av hurtigruten

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det bekrefter Kommunikasjonsrådgiver i Hurtigruten ASA, Stein Lillebo, ovenfor iFinnmark.

DEL

Fredag havnet en ansatt i turistaktøren Imagine Nordkyn AS, i sjøen utenfor Kjøllefjord da han skulle føre sin mindre båt bort fra hurtigrutebåten MS «Lofoten». Hurtigruten snudde og pukket opp mannen i 40-årene.

Det bekrefter kommunikasjonsrådgiver i Hurtigruten ASA, Stein Lillebo, ovenfor iFinnmark.

Leverer fersk mat

Imagine Nordkyn AS er en tjenesteleverandør som leverer kongekrabbe og torsketunger til hurtigrutebåtene. Tjenesten innebærer deriblant at turistaktøren legger til hurtigrutebåten mens den ligger ute til havs, og at turistene får overvære et foredrag om torsketunge eller kongekrabbe, samt sett sjøskapningene. I tillegg blir denne maten servert om bord i båtene. 

Havnet i sjøen

Det var etter at den ansatte i Imagine Nordkyn AS hadde forlatt MS «Lofoten» at uhellet skjedde, ifølge Stein Lillebo.

– Båtfører skulle tilbake til land. Han manøvrerte båten sin bort fra MS «Lofoten» – hva som skjer videre vet jeg ikke, men personen havnet i sjøen. Jeg har fått klarhet i at hurtigruten snudde og sendte ut en MOB-båt (les: Mann over bord-båt). Det gikk få minutter før han var om bord. Der fikk han varme klær og ble tatt vare på, sier Lillebo.

– Var ikke meg

iFinnmark har vært i kontakt med daglig leder i Imagine Nordkyn AS, Kjell Sørbø. Han bekrefter hendelsen, men avkrefter at det var han som var personen som havnet i sjøen. iFinnmark blir bedt om å ringe tilbake på et seinere tidspunkt, men har siden ikke lyktes å komme i kontakt med Sørbo.

– Uskadd

Politiets operasjonsleder i Østfinnmark politidistrikt, Eigil Henninen, har undersøkt saken og fått tilbakemelding om at mannen som ramlet over bord, skal ha kommet uskadd fra det hele.

– Vi har foretatt en del undersøkelser. Det en hendelse som fant sted ved Finnkjerka ute på havet. En mann falt fra en ribb, en type fritidsbåt. Vi har fått informasjon om at han ikke ble skadet, sier Henninen.

– Gikk bra

Kommunikasjonsdirektør Hurtigruten ASA, Anne Marit Bjørnflaten, opplyser at turistaktørene er erfarne folk.

– Vi har en god dialog med alle våre leverandører. Hurtigruten ASA vil vurdere om vi vil følge opp denne saken, men det er først og fremst opp til Imagine Nordkyn AS hvordan de vil følge dette opp. Det viktigste er at det gikk bra, avslutter hun.

Artikkeltags