Hurtigruteskip ble døpt i Antarktis

ISKLUMP: Under MS Roald Amundsens dåp ble champagnen erstattet med en isklump.

ISKLUMP: Under MS Roald Amundsens dåp ble champagnen erstattet med en isklump. Foto:

Som første skip til å bli døpt i Antarktis, skrev Hurtigrutens hybriddrevne ekspedisjonscruiceskip MS Roald Amundsen historie.

DEL

- Vi kunne ikke tenke oss et mer perfekt sted enn Antarktis for å døpe et så unikt skip som MS Roald Amundsen, sier Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam i en pressemelding fra Hurtigruten.

Om bord på skipet er mannskap og gjester fra over 20 land. Under dåpen ble champagne erstattet med en isklump, som for øvrig var et ritual skipets navnebror, Roald Amundsen, brukte under døpelsen av Maud i 1917.

– Dette er en veldig spesiell dag for et veldig spesielt skip for alle oss om bord på MS Roald Amundsen. Hun er det mest innovative skipet på flere tiår, og vi håper teknologien og skipet vil være en inspirasjon for andre, sier kaptein Kai Albrigtsen, ifølge pressemeldingen.

Foto:

MS Roald Amundsen ble i sommer historisk, ved å være det første cruiseskipet som utelukkende seilte på batteri. Samtidig var MS Roald Amundsen det første skipet som seilte gjennom Nordvestpassasjen. Når 2019/2020-sesongen er over, går ferden nordover til Alaska, hvor den skal tilbringe neste års sommer.

MS Roald Amundsen

Byggeår: 2019. Kleven Verft i Norge

Døpt: 7. November 2019, Chiriguano Bay, Antarktis

Bruttotonnasje: 20.889

Lengde: 140 m

Bredde: 23,5 m

Draft: 5,5 m.

Passasjerkapasitet: 530 (500 i Antarktis)

Lugarer og suiter: 265

Mannskap: 151

Marsjfart: 15 knop

Isklasse: PC-6

Artikkeltags