Corona-krisen rammer reiselivet hardt. Hurtigruten jobber med omfattende tiltak og store kostnadskutt. Fra mandag permitterer selskapet rundt 120 ansatte, og vurderer ytterligere grep, det skrive de i en pressemelding.

- Den nasjonale helsedugnaden mot spredning av coronaviruset er kritisk viktig. Hurtigruten innførte allerede for flere uker siden en rekke tiltak for å begrense smitteomfanget. Det har vi lyktes med, og det har ikke blitt påvist smitte på ett eneste av Hurtigrutens skip. Det er vi stolte av, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

- Dette er en ekstraordinær og alvorlig situasjon. Konsekvensene rammer oss nå med full kraft, og vi må være forberedt på alle tenkelige utfall, sier Skjeldam i pressemeldingen.

Vurderer videre grep

Fra mandag blir rundt 120 ansatte på Hurtigrutens kontorer i Norge permittert.

- Det vi har sett nå er bare starten. Vi har de siste dagene satt i verk en rekke kostnadskutt i hele selskapet. Vi må fortløpende se på mulige videre grep, sier Skjeldam.

- Vi er i tett dialog med de tillitsvalgte, og vi ser på hvordan vi kan løse dette på en best mulig måte. Vi må sikre en god løsning for gjestene våre, for våre ansatte og for Hurtigrutens finansielle situasjon. Vi har et stort ansvar for å tenke og handle langsiktig, sier Skjeldam.

Dialog med staten

Hurtigruten er i dialog med staten, som er bestiller av tjenestene på Kystruten, om hvordan situasjonen påvirker rutetrafikken. Hurtigrutens skip seiler fortsatt som planlagt.

- Transport er en av de samfunnskritiske funksjonene norske myndigheter har bestemt at skal og må holdes i gang i krisen. Som regjeringen har pekt på, er dette viktig for å opprettholde kritisk infrastruktur langs norskekysten, sier Skjeldam i pressemeldingen.

Videre står det:

- Vi strekker oss og tar vår del av ansvaret for det, men situasjonen utvikler seg time for time, sier Skjeldam.