Gå til sidens hovedinnhold

Hurtigruten innrømmer rutinesvikt - stopper alle ekspedisjonscruise-seilinger inntil videre

Etter koronautbruddet på cruiseskipet MS Roald Amundsen som ligger til kai i Tromsø, stopper Hurtigruten nå alle seilinger med skipene Roald Amundsen, Fridtjof Nansen og Spitsbergen.

Seilinger med ekspedisjonscruiseskipene blir stoppet både i og utenfor norsk farvann, opplyser selskapet i en pressemelding.

- De siste dagene har handlet om to ting. Å ta vare på gjester og kolleger - og å bidra til å spore og begrense smitten. Vi jobber tett sammen med Folkehelseinstituttet (FHI), Tromsø kommune og andre aktører for å håndtere situasjonen best mulig, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

I en pressemelding opplyser Hurtigruten at de nå gjennomgår hele hendelsesforløpet, og hva som skjedde i perioden frem til de første koronatilfellene blant mannskapet på MS Roald Amundsen ble bekreftet fredag formiddag.

- En foreløpig evaluering viser at det har vært svikt i flere av våre interne prosedyrer. Derfor er vi nå i gang med en full gjennomgang av alle prosedyrer, og alle sider av vår egen håndtering, sier Skjeldam.

- Vår egen rutinesvikt og økt smitte internasjonalt, gjør at vi inntil videre innstiller alle våre ekspedisjonscruise-seilinger både i og utenfor norsk farvann, sier Skjeldam i pressemeldingen.

Hurtigrutens to ekspedisjonscruiseskip som er i drift - MS Fridtjof Nansen og MS Spitsbergen - legges til kai når de nåværende cruisene avsluttes i løpet av de neste dagene.

Hurtigrutens rutetrafikk mellom Bergen og Kirkenes påvirkes ikke.

Hurtigruten vil i løpet av mandag starte arbeidet med å kontakte gjester som blir berørt av kanselleringene.

- Dette er en alvorlig situasjon for alle som er berørt. Vi har ikke vært gode nok og vi har gjort feil. På vegne av alle oss i Hurtigruten er jeg lei meg for det som har skjedd. Vi tar ansvaret vårt fullt ut, sier Skjeldam.

Kommentarer til denne saken