- En flott dag for de reisende

SATT I TRAFIKK: Torsdag ble de nye hurtigbåtene satt i trafikk. Her er fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) i Troms og Finnmark fylkeskommune fotografert under en prøvetur i fjor høst.

SATT I TRAFIKK: Torsdag ble de nye hurtigbåtene satt i trafikk. Her er fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) i Troms og Finnmark fylkeskommune fotografert under en prøvetur i fjor høst. Foto:

Torsdag ble de nye hurtigbåtene satt i ordinær trafikk. - En flott dag for de reisende og en stor dag for fylkeskommunen

DEL

MS «Fjordprinsen», MS «Fjorddronningen» og MS «Fjordjarl» - som er identiske og har en kapasitet på 296 passasjerer - skal nå betjene linje 2 mellom Tromsø, Finnsnes, Brøstadbotn, Engenes og Harstad.

- En flott dag for de reisende og en stor dag for fylkeskommunen. Dette representerer en kvalitetsheving av reiseopplevelsen langs kysten, sier fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) i en pressemelding.

De nye båtene betjenes av det samme mannskapet som Boreal benyttet. Rutetabellen vil også være den samme.

Norled er ny operatør for kontrakten på hurtigbåtlinjene 2 (Tromsø-Finnsnes-Brøstadbotn-Engenes-Harstad), 3 (Tromsø-Skjervøy) og 4 (Tromsø-Lysnes-Tennskjer-Vikran).

Kontraktsperioden er på ti år, med opsjon om forlengelse med inntil fem år. Den samlede verdien på kontrakten er på 1,15 milliard kroner, inkludert opsjon, ifølge Troms og Finnmark fylkeskommune.

Artikkeltags