Røykutvikling på hurtigbåt på vei fra Harstad til Tromsø

TOK PÅ VESTER: Passasjerene om bord i «Sollifjell» åtte ta på seg redningsvester, etter at det oppsto røykutvikling i motorrommet fredag ettermiddag.

TOK PÅ VESTER: Passasjerene om bord i «Sollifjell» åtte ta på seg redningsvester, etter at det oppsto røykutvikling i motorrommet fredag ettermiddag. Foto:

Det oppsto fredag ettermiddag røykutvikling i motorrommet på hurtigbåten «Sollifjell» på vei fra Harstad til Tromsø.

DEL

Båten lå ved 18-tiden ved Engenes i Ibestad.

Rune Danielsen, redningsleder ved Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS), bekrefter at det har vært røykutvikling om bord.

– Hurtigbåten har hatt røykutvikling i maskinen. Dette er under kontroll. Det har ikke vært brann, ingen er skadd, og det er ikke nødvendig med evakuering, opplyste Danielsen til Nordlys klokken 18.10.

Da gikk «Sollifjell» ifølge HRS for egen maskin.

AVBRØT TUREN: Hurtigbåten «Sollifjell» lå ved 18-tiden i denne posisjonen, ifølge Marine Traffic.

AVBRØT TUREN: Hurtigbåten «Sollifjell» lå ved 18-tiden i denne posisjonen, ifølge Marine Traffic. Foto:

– Et annet fartøy vil gå sammen med hurtigbåten inn til kai.

Troms fylkestrafikk opplyser på sin nettside at «Sollifjell» sin tur nå er kansellert. Også avgangen fra Tromsø klokken 20.30 er innstilt.

– Passasjerer blir satt på land på Engenes, og vil få transport tilbake til Harstad med MS «Stjernøy», skriver Troms fylkestrafikk.

Stjernøy» avbryter sin tur for å assistere «Sollifjell» ved Engenes.

Bilder og videoer tatt av passasjerer, viste at det var flatt hav og godt vær i området da motorproblemene oppsto i kveld.

- Vi vurderte meldingen som såpass alvorlig, at politimesterens stab var under etablering da HRS meldte at fartøyet hadde kontroll. Alarmen ble deretter trukket tilbake, opplyser operasjonsleder Karl Erik Thomassen i Troms politidistrikt.

Saken blir oppdatert.

Tips Oss
TLF 77610500 SMS/MMS 2470 kode NORDLYS Epost tips@nordlys.no

Artikkeltags