Hurtigbåt i trøbbel. Må ha hjelp fra dykkere

STANS: Hurtigbåten Fløyfjell som går mellom Tromsø og Harstad har fått noe i propellen. Det fører til forsinkelser i sjøtrafikken.

STANS: Hurtigbåten Fløyfjell som går mellom Tromsø og Harstad har fått noe i propellen. Det fører til forsinkelser i sjøtrafikken. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Forsinkelser mellom Tromsø og Harstad.

DEL

Hurtigbåten «Fløyfjell» som kjører rute 2, altså Tromsø – Finnsnes – Harstad, har fått noe i propellen som medfører forsinkelser. Det opplyser daglig leder i Troms fylkestrafikk, Kurt Bones.

– Vi vet ikke hva som er kommet i propellen, men vi har fått tak i dykkere som skal ned å se på det. Jeg håper det bare er snakk om noe tauverk, da går det fort å fikse det, forteller han. Først så det ut til at hurtigbåten kom til å legge til kai i Harstad tre timer forsinket.

Legger til ved Engnes

– I utgangspunktet skal den være fremme kl. 10:00, men det går ikke nå. Vi legger til kai på Engnes, der en ny båt fra Harstadområdet henter passasjerene og frakter dem videre. Det går kjappere enn å kjøre hurtigbåten helt til Harstad, sier han.

Turen blir forsinket med litt over to timer, og Bones regner med at båten kan legge til kai i Harstad kl. 12:30.

Har reservefartøy

– Dykkerne skal se på propellen når båten kommer til Engnes. Det er ikke ofte vi får slike problemer, men det er mye som kan ligge i sjøen som kapteinen ikke ser, sier Bones.

Dersom det viser seg å være et omfattende problem, har Troms fylkestrafikk et reservefartøy liggende i Harstad som kan tas i bruk.

Artikkeltags