Husker du Se og Hør-flaskeposten? Her kommer et helt spesielt alternativ for tromsøværinger

1-2-3-PLUKKOPP: Daglig leder ved Evidensia Tromsø veterinærsenter, Marit Vader (til høyre), oppfordrer tromsøværionger til å plukke opp hundebæsj. Her får hun hjelp fra Mari Kjellmann, Carina Robertsen og hunden Zoya.

1-2-3-PLUKKOPP: Daglig leder ved Evidensia Tromsø veterinærsenter, Marit Vader (til høyre), oppfordrer tromsøværionger til å plukke opp hundebæsj. Her får hun hjelp fra Mari Kjellmann, Carina Robertsen og hunden Zoya.

Artikkelen er over 3 år gammel

De vil ha Tromsø drittfritt til 17. mai. Nå lanserer de lykkebæsjen.

DEL

Våren kommer. Og med våren kommer hundebæsjen. Den har brukt en hel vinter på å godgjøre seg i snøen, og nå popper bæsjen opp som hestehov langs husveggene.

For tredje år på rad er Evidensia Tromsø Veterinærsenter i gang med sin Drittfritt-kampanje. Som tidligere er målet å gjøre Tromsø drittfritt til 17. mai, og det gjøres gjennom å oppfordre og motivere hundeeiere, og for så vidt de uten hund, men med ønske om en ryddig by, til å plukke opp hundebæsj.

Ikke bare sin egen, men også andre klanker man finner på sin vei.

Lykkebæsjen

I år har dog veterinærsenteret høynet spillet. De lanserer «Lykkebæsjen».

- Vi har gjemt 16 falske bæsjer i forskjellige, populære turområder. Bæsjene, som ser veldig naturtro ut, inneholder en liten lapp. Den lappen avslører hvilken premie finneren har vunnet, sier daglig leder ved Evidensia, Marit Vader.

Forskjellige bedrifter har bidratt til premiene - her finner man hotellopphold, teaterbilletter, diverse gavekort og restaurantbesøk.

- Vi håper dette skal gi en ekstra motivasjon til å plukke i år. En slags lokal variant av Se og Hør-flaskeposten, smiler Vader.

Plukker i grupper

Evidensia samarbeider i år, som førsteåret, med Tromsø kommune.

- Kampanjen har hatt god effekt de foregående årene. Spesielt i Bukta og i Folkeparken har det vært helt reint. Folk går i grupper og plukker sammen, sier Vader.

Det arrangeres også i år en Instagram-konkurranse, der bilder under hashtaggen «drittfritt» er med i trekningen om en stor pakke hundefor. I tillegg deles det ut Flax-lodd til ivrige plukkere.

- Vi har fått skuespiller Finn-Arve Sørbøe med ogg på kampanjen, så det kommer små videoer som folk kan følge med på underveis, sier Vader.

Så gjenstår det å se om Tromsø blir drittfritt til 17. mai.

Artikkeltags