Athos ble lokket til skogs for fire dager siden. Siden har ingen sett ham

FORSVUNNET: Engelsksetteren Athos forsvant på nyttårsaften.

FORSVUNNET: Engelsksetteren Athos forsvant på nyttårsaften. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

- Vi har ikke gitt opp å finne han, sier eieren

DEL

På selveste nyttårsaften fikk engelsksetteren Athos los på ryper, og stakk til fjells i Bardu. Siden har ikke eierne sett hunden, og håper på tips og hjelp fra folk som ferdes i området.

Instinkt

Marita Strømsør-Bygdevoll er eieren til Athos. Hun og familien var på hytta i nærheten av Altevann for å feire nyttår, da den 8 år gamle hunden forsvant. De skulle ut på skitur i 13-tiden, og hun avviser at det var raketter som skremte hunden.

- Vi skulle bare snøre på oss skiskoene og dra, da både Athos og valpen vår la til skogs. Det er blitt observert veldig mye rypespor i terrenget bak hytten, så de ble nok drevet av instinkt og forsvant opp på fjellet, sier Strømsør-Bygdevoll.

Ikke i sikte

Familien gikk på skitur som planlagt, og regnet med å få selskap av hundene underveis, eller at de i alle fall ville vente på de på hyttetrappen når de kom tilbake. Der tok de feil.

- Mannen min gikk tilbake opp på fjellet og fulgte sporene deres, men måtte gi seg etter et stykke da hodelykten hans ble fri for strøm.

Da satte de seg i bilen og kjørte den ene milen det er fra hytta til Altevann. Omtrent idet de stopper bilen ved Altevann kommer valpen i full fart.

- Vi var sikker på at Athos var like i nærheten, for vi tror ikke hun ville gått uten han, sier Strømsør-Bygdevoll videre.

Athos var dog ikke å se.

Mann med tre hunder

Familien har lett etter hunden daglig siden han forsvant. Det har også vært et privatfly og flydd i området.

- Piloten så en mann med to vorstehre og en engelsksetter. Vi skulle gjerne kommet i kontakt med denne mannen bare for å bekrefte at det ikke var vår Athos, da piloten synes det lignet veldig.

Athos har på seg knall rød "kondomdrakt", samt trekksele, og skal således være lett å kjenne igjen.

Godt pelset

Strømsør-Bygdevoll forteller at Athos er vant til å være ute, da han tidligere bodde utendørs.

- Han har vanvittig god underpels, og er nok mye bedre skikket enn den gjennomsnittlige setteren til å klare seg, med tanke på kulde.

Hun takker også for et stort engasjement rundt saken.

- Innlegget jeg lagde på facebook blir delt i hytt og pine, jeg får meldinger fra folk som vil hjelpe eller kommer med tips hele tiden. Det er vi utrolig taknemmelig for. Vi har ikke gitt opp, vi leter i dagene fremover også, selv om vi nå har gått litt tom for plasser å lete.

Artikkeltags