Siv Heidi var på tur med begge hundene. Plutselig var Raya søkk borte

SAVNET: «Raya» - en beige cairn terrier - er savnet i fjellområdet ovenfor Hella og Skavberg.

SAVNET: «Raya» - en beige cairn terrier - er savnet i fjellområdet ovenfor Hella og Skavberg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

- Vi frykter at hun kan ha gått seg fast et sted, sier Siv Heidi Lorentsen.

DEL

Torsdag ettermiddag var Siv Heidi Lorentsen på tur opp mot fjellet Forråsen ved Hella sørøst på Kvaløya. Hun hadde med seg begge hundene sine, og hadde kommet seg rett ovenfor helleristningene ved Skavberg.

På vei oppover stanset Siv Heidi ved storsteinen for å drikke vann. Hun slapp begge hundene løs for at de skulle springe med henne den siste kneika opp mot varden.

Åpent terreng

- De holder seg alltid rundt meg, og har aldri stukket av. Jeg begynte etter hvert å gå oppover, og etter 12-15 skritt hadde den ene kommet seg forbi meg. Jeg snudde meg for å se etter den andre, men borte var hun.

Terrenget var åpent, og Siv Heidi hadde god oversikt både oppover og nedover. Men hun kunne ikke se snurten av «Raya», som er av rasen cairn terrier.

- I ettertid har vi trålt terrenget. Så har vi lurt på om hun har fått ferten av elg, eller om hun kan ha blitt tatt av ørn. Men jeg vil tro at enten hun, eller den andre hunden da ville gitt lyd fra seg.

Satt seg fast

Flere har lett etter «Raya» siden hun forsvant torsdag. Nå frykter Siv Heidi Lorentsen at hunden kan ha satt seg fast.

- Vi frykter at hun kan ha gått seg fast et sted. Kanskje har hun falt ned, eller hun kan ha satt seg fast i noe med selen hun har på seg.

«Raya» gir ikke mye lyd fra seg til vanlig. Hvis hun har satt seg fast, kan hunden også være stille for ikke å tiltrekke seg rovdyr. Hunden er ellers veldig sosial og kontaktsøkende.

- Hun er supersosial, og glad i både folk og andre hunder, sier Siv Heidi Lorentsen, som nå håper alle i området kan bidra med å være på utkikk.

- Vi planlegger nå nye søk i området der hun forsvant. Det er flott om alle som kan bidra vil sjekke for eksempel gliper i berget eller andre steder hun kan ha satt seg fast.

Artikkeltags