Hun har fått hovedrollen som journalist i norsk storfilm: - Et lite eventyr

- Vårt største problem var faktisk å overtale henne til å ta rollen fordi musikkarrieren virkelig har tatt av de siste årene. Og da hun sa ja fikk vi et nytt problem: Hvordan vi skulle få henne til å se litt herjet ut? sier regissør Stig Svendsen.

- Vårt største problem var faktisk å overtale henne til å ta rollen fordi musikkarrieren virkelig har tatt av de siste årene. Og da hun sa ja fikk vi et nytt problem: Hvordan vi skulle få henne til å se litt herjet ut? sier regissør Stig Svendsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Kari Bremnes har fått hovedrollen som Nordlys-journalist Harrieth «Harri» Hansen i den politiske thrilleren Kings Bay som starter opptakene i Målselv og Tromsø 18. januar.

Umulig å si nei

Vi får tak i henne på beste Frogner. Der er det bitende kaldt. Søndag setter hun kurs for Målselv og FilmCamp og ti innspillingsdager.

- Hvem ringte?

- Det var John Jacobsen. Selveste. Som spurte om jeg hadde lyst på hovedrollen.  Det var en såpass lite forventa henvendelse at det var umulig å si nei. Så leste jeg manus og kjente at dette er virkelig en historie. Det er politikk og det er thriller.

Liker fokuset hennes

Om Nordlys-journalisten Harrieth «Harri» Hansen heter det at hun sliter for å holde hodet over vannet både på jobben og i privatlivet. Livet har på en måte kjørt fra henne. En dag mottar hun en anonym pakke og det blir innledningen til en intens spenningshistorie. Bakteppet er gruveulykken på Svalbard i 1963 som førte til at Einar Gerhardsen gikk av som statsminister og Norge fikk den første borgerlige regjering på 30 år.

- «Harri» har det  ikke så bra med seg sjøl når filmen starter, nei. Jeg tror ikke jeg skal si så veldig mye om henne nå, men hun er en interessant person jeg liker. Hun er ikke akkurat som meg, men det er absolutt en del å kjenne igjen. I forhold til jobb er hun lidenskapelig og tar tenning. Jeg liker fokuset hennes, sier Bremnes som sjøl har jobbet som journalist.

- Jeg pretenderer ikke å være en erfaren skuespiller i det hele tatt, men jeg tenker at fader, jeg liker dama og hvis de tar sjansen på meg, så tar jeg sjansen på henne. Jeg synes det er et lite eventyr, en uimotståelig sjanse.

Innhentet

Ideen til Kings Bay kommer fra regissør Stig Svendsen og hans bror Ole Arild Svendsen som har jobbet med konseptet siden 2008. Stig Svendsen har stått for manuset og skal også ha regien. Svendsen har tidligere regissert Radiopiratene og den amerikanske thrilleren Elevator.

- I de årene vi har forsøkt å få filmen laget har virkeligheten på en måte innhentet oss, sier Svendsen.

- I dag er det ikke lenger noen som har illusjoner om konspirasjon, storpolitisk maktspill, og avlytting. Det blinker også gult for den pressefriheten vi så lenge har nytt godt av.

Kari Bremnes er mest kjent for sin fantastiske karriere innenfor musikken. Men hun har faktisk mange års erfaring som journalist, bl.a. i Aftenposten og Nationen.

- Kari har vist gjennom flere prøvefilminger at hun er mer enn kvalifisert for denne rollen, sier Svendsen.

- Vårt største problem var faktisk å overtale henne til å ta rollen fordi musikkarrieren virkelig har tatt av de siste årene. Og da hun sa ja fikk vi et nytt problem: Hvordan vi skulle få henne til å se litt herjet ut?

Kings Bay er en film som tydelig er hjemmehørende i Nord-Norge. Både Kari Bremnes og Stig Svendsen kommer fra landsdelen og halvparten av stab, skuespillere og statister er nordnorske, hovedsakelig fra Troms. FilmCamp i Målselv er medprodusent og investor i prosjektet.

- Vi bestemte oss tidlig for å investere i filmen både fordi dette er noe så sjeldent som et politisk samtidsdrama og fordi prosjektet er solid forankret i vår landsdel, sier direktør Kjetil Jensberg i FilmCamp. Det forhandles også med andre lokale fond om deltagelse i prosjektet.

Filmkameratene som stod bak fjorårets suksesser Børning, Operasjon Arktis og Kampen om tungtvannet er produsent.

John M. Jacobsen og Marcus Brodersen produserer. Fotograf er Gaute Gunnari.