(Nord24)

Hanne Karoline Kræmer forlater SpareBank 1 Finans blir ny direktør i SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge. Hun kommer fra direktørstilling i bankens finansavdeling. Kræmer skal lede et nordnorsk selskap med over 200 ansatte og over 200 millioner kroner i omsetning.

– Jeg er svært fornøyd med at Kræmer har takket ja til stillingen. Hun bringer med seg erfaring fra mange deler av konsernet, og er en utrolig dyktig lagbygger. Dette er helt sentralt, gitt det ansvarsområdet denne stillingen har, sier SpareBank 1 Nord-Norges konsernsjef Liv B. Ulriksen i en pressemelding.

Kræmer vil inngå i konsernledelsen i SpareBank 1 Nord-Norge. Hun er utdannet siviløkonom, og har jobbet i SpareBank 1 Nord-Norge

siden 1995 og hatt en rekke lederjobber. Siden 2017 har hun vært direktør i SpareBank 1 Finans Nord-Norge.

– Jeg har, og har hatt det, utrolig bra i SpareBank 1 Finans Nord-Norge. Jeg hadde ingen planer om å bytte jobb, men innholdet i denne stillingen ble for spennende til å la være å melde min interesse. Regnskapshuset er Nord-Norges største innen sitt område, og det er et veldrevet selskap. Samtidig tror jeg vi har litt å gå på når det gjelder å integrere selskapet ytterligere i konsernet, slik at vi kan skape mer verdi for kundene våre. Jeg vil uansett bruke den første tiden på å bli kjent med menneskene og avdelingene, og lære meg virksomheten og kulturen grundig. Eventuelle justeringer vil komme deretter, sier Kræmer i pressemeldingen.

Hanne Karoline Kræmer overtar etter Tom Robert Aasnes, som meldte sin avskjed tidligere i år. Hun tiltrer ny stilling 1. september.