Simonsen kommer fra Norsk olje og gass hvor hun er regionsjef i nord. Hun har blant annet fartstid som fylkesråd for kultur og næring i Troms Fylkeskommune.

- Vi er svært glade for å ha rekruttert Sigrid Ina Simonsen som leder for NHO Arktis. Troms, Finnmark og Svalbard er en svært stor og ressursrik region med betydelige muligheter for videre vekst og utvikling. Vi er svært trygge på at Sigrid, våre medarbeidere og våre medlemmer vil bidra sterkt til å utvikle vår nordligste region i årene som kommer, sier Christian Chramer, NHOs områdedirektør,

- At hun i tillegg kommer fra en av våre sentrale energi-landsforeninger og kjenner landsdelen, politikken, regionen og næringslivet i nord svært godt, er helt sentralt. Det gjør at hun svært raskt vil komme godt inn i jobben, sier Chramer.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben som regiondirektør i NHO Arktis. Å få muligheten til å jobbe med næringslivet i en av Norges mest spennende regioner er et privilegium. Jeg ser frem til konstruktivt samarbeid med aktører både innenfor og utenfor næringslivet, som sammen bidrar til å styrke og videreutvikle regionen, sier Simonsen.

Sigrid Ina Simonsen starter i jobben 15. september 2022. Hun etterfølger Målfrid Baik som har vært regiondirektør siden 2016.