Gå til sidens hovedinnhold

Ny undersøkelse: Dette får nordmenn i godt humør

Artikkelen er over 5 år gammel

9 av 10 ler én eller flere ganger hver dag.

Dersom du brøler ut i latter, er du sannsynligvis sammen med andre, har mange Facebook-venner og et godt sexliv, ifølge en undersøkelse om nordmenns humør.

– Det interessante med disse tallene er at de viser et helt annet bilde enn den stereotypiske nordmannen som verken er utadvendt eller kontaktsøkende. Jeg tror at nordmenn flest får glede av enkle aktiviteter som å tilbringe tid sammen med gode venner, sier markedssjef David Lincoln Blom for Comedy Central i Norden.

Ulik latter

Det er få ting som gjør oss like glade som å tilbringe tid med andre. På spørsmålet om hva som fikk respondentene i bedre humør, svarte hele åtte av ti at det viktigste for dem var å tilbringe tid med andre – mot kun fire av ti på verdensbasis.

Det er også forskjeller mellom personer som ler kraftig og forsiktig. Dersom du får et latterutbrudd, har du sannsynligvis både flere venner på Facebook og et bedre sexliv enn personene som ler roligere.

Nordmenn flest har det generelt veldig bra til tross for triste avisoverskrifter og stadig mer krangling i sosiale medier.

Venner eller TV

For de av oss som ikke har en god venn tilgjengelig når alt ikke er på stell, finnes det likevel håp. Mange av de spurte foretrakk nemlig å slenge seg i sofaen og se en enkel humorserie.

– Å se en morsom TV-serie var det som fikk flest i godt humør dersom du ikke hadde noen å tilbringe tid sammen med. Det kan ha sammenheng med at livet gjerne er litt enklere i lette humorserier, og det er en behagelig virkelighet å rømme til for en kort periode, opplyser Blom.

Hver tredje person oppga morsomme TV-serier som redningen når humøret dalte. Fasinasjonen for sportsaktiviteter kan ha sammenheng med at mange foretrekker å rett og slett løpe av seg frustrasjonen i kroppen.

Daglig latter

Ni av ti av de spurte nordmennene oppga at de ler minst én gang hver dag, og flertallet av disse hevdet å le mange ganger hver eneste dag.

Å le ofte har verken sammenheng med ståa politisk og økonomisk. Mexico, Sør-Afrika og Spania er landene der innbyggere ler mest. Nordmenn ligger rundt det globale gjennomsnittet, mens Frankrike, Storbritannia og Russland er de landene som ler minst. (ANB)

Kommentarer til denne saken