Tidligere byrådsrådgiver i Tromsø får stortingsjobb

NY JOBB: Tor Arne Morskogen har fått ny jobb som politisk rådgiver for Høyre på Stortinget.

NY JOBB: Tor Arne Morskogen har fått ny jobb som politisk rådgiver for Høyre på Stortinget. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tor Arne Morskogen (39) er ansatt som politisk rådgiver på Stortinget.

DEL

Stillingen er nyopprettet og Tor Arne Morskogen inngår som en del av Høyres politikkutviklingsteam på Stortinget. Det melder partiet selv i en pressemelding tirsdag.

– Stillingen vil ha særlig vekt på Nord-Norge. Det skjer utrolig mye i våre nordligste landsdel, og Høyre har ønsket å sette en ekstra ressurs på å utvikle politikk, følge utviklingen og styrke hele partiets kompetanse i disse spørsmålene, sier Bård Folke Fredriksen, sekretariatsnestleder og leder for Høyres politiske avdeling på Stortinget, i pressemeldingen.

– Morskogen har kommunalpolitisk erfaring, noe som er en styrke for stortingssekretariatet inn mot kommunevalget høsten 2019, fortsetter Fredriksen.

Bred rådgivererfaring

Morskogen er opprinnelig fra Sandnessjøen i Nordland, men har vært bosatt i Tromsø i en årrekke. Han er utdannet statsviter og stipendiat på Institutt for samfunnsvitenskap ved Universitetet i Tromsø. Han er varamedlem i kommunestyret i Tromsø, og har tidligere vært politisk rådgiver for både byrådet i Tromsø og fylkesrådet i Troms.

Selv gleder han seg til å ta fatt på nyjobben.

– Det blir interessant å være en del av noe av det mest dynamiske politiske miljøet i Norge, med masse flinke kolleger og tett på stortingsgruppen til Høyre. Jeg setter stor pris på at jeg har fått sjansen, sier Morskogen til Nordlys.

Nordnorske forhold

Morskogen begynner på Stortinget 3. desember. Han har søkt permisjon fra universitetsjobben, men planlegger ikke å flytte til Oslo på permanent basis.

– Jeg skal fortsatt være bostedsregistrert i Tromsø, sier han.

Han har bred erfaring som politisk rådgiver, men aldri på riksnivå. Det blir spennende, tror Morskogen.

– Det vil være nærliggende at jeg jobber med Nord-Norge som tema, men det er sånn type miljø at dersom noen sier hopp, må du hoppe. Så håper jeg at kan jeg kan ta med en del relevant erfaring og kunnskap om nordnorske forhold, uten at jeg sier at de mangler det i dag, sier han avslutningsvis.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken