Høyesterett brukte 108.000 kroner på PR-hjelp for å håndtere Skoghøy-saken, viser dokumenter som NRK har fått innsyn i.

Tallene inkluderer merverdiavgift.

Høyesterett hanket inn forfatter og kommunikasjonsrådgiver Svein Tore Bergestuen etter at høyesterettsdommer Jens Edvin Andreassen Skoghøy gikk offentlig ut og hevdet seg forgiftet av sin tidligere ektefelle, skriver NRK.

Ektefellen avviste påstandene, og politiet henla senere saken.

Bergestuen driver kommunikasjonsfirmaet Sannum og Bergestuen sammen med Eva Sannum. Han vil ikke selv kommentere på konkrete detaljer om arbeidet med Høyesterett.

– Vi er åpne om alle kunder. Så er det opp til oppdragsgiver, og Høyesterett i dette tilfellet, å gi den informasjonen de mener er nødvendig. Vi har altså bistått Høyesterett i en periode som var unormalt travel og krevende, som Høyesterett ikke er dimensjonert for.

Informasjonssjef i Høyesterett Ida Dahl Nilssen, mener det var nødvendig.

– Høyesterett er en liten organisasjon og i det daglige ikke rigget for den mengden henvendelser og problemstillinger vi måtte ta stilling til rundt jul og nyttår. Fra midten av januar har vi så langt vurdert at vi klarer oss uten denne ekstra arbeidskraften, sier Nilssen.

Også Bergestuen mener det eneste ansvarlige er å hyre inn hjelp i slike tilfeller.

– Jeg håper andre offentlige institusjonene er like profesjonelle som Høyesterett og søker bistand dersom de ikke har kapasitet eller kompetanse til å håndtere ekstraordinære situasjoner.

(©NTB)