Selger Tromsø-hotell etter nesten 20 års drift

SOLGT: Amalie Hotell i Sjøgata i Tromsø sentrum er solgt til Viking Hotell.

SOLGT: Amalie Hotell i Sjøgata i Tromsø sentrum er solgt til Viking Hotell. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Siden 1999 har Tor-Ragnar Fjeldstad drevet Amalie Hotell i Tromsø. Nå selger han.

DEL

Få tilgang til alt innhold på nordlys.no. Nordlys+ 8 uker for kun 99,-

Kjøper er Viking Hotell Tromsø, meldes det i en pressemelding fra partene mandag ettermiddag.

- Etter et par utfordrende år, peker pilene nå igjen oppover for Amalie Hotell, og dagens eiere finner tiden rett for å gi stafettpinnen videre til nye eiere, står det i pressemeldingen.

Flere hoteller

Samtidig kjøper Viking Eiendom bygget som huser Amalie Hotell i Sjøgata 5. Det skjer gjennom kjøp av samtlige aksjer i eiendomsselskapet Kaigata 2.

- Vi har stor tro på Tromsø som reiselivsdestinasjon og brenner for lokalt eierskap i Nord-Norge, sier kjøper Idar Gabrielsen i pressemeldingen.

Viking Eiendom eier i dag flere eiendommer i Tromsø sentrum, deriblant Viking Hotell og City Living i Grønnegata og ABC Hotell i Parkgata. Amalie Hotell blir dermed det fjerde.

- Når vi ikke kan eie et stort hotell, ser vi flere fordeler med å eie flere små. Vi kan drive mer effektivt og det gir stordriftsfordeler. Vi har også oppfattet Amalie Hotell som et populært hotell, spesielt blant norske gjester. De som bor der, er veldig fornøyde og de som har drevet hotellet til nå, har gjort en veldig god jobb. Det gjør at det er et fint hotell å ta over, forklarer Gabrielsen til Nordlys.

Tause om salgssum

Han omtaler Amalie Hotell som et «klassisk» hotell. Det er et konsept de nye eierne ønsker å videreføre.

- Det er det motsatte av et minimalistisk hotell, for å forklare det enkelt. Vi ønsker å bevare litt av særpreget og sjelden. Amalie ser ut som et hotell, lukter som et hotell og føles som et hotell. Den gode følelsen ønsker vi å ta vare på og kanskje videreutviklei, sier Gabrielsen.

Det betyr solid møblering, en rompris som «gir mye for pengene» og en god, solid frokost.

- De serverer i dag en veldig god frokost som de har fått mye skryt for. Det ønsker vi også å videreføre, sier Gabrielsen.

Partene er enige om ikke å offentliggjøre salgssummen, fremkommer det av pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken