Gå til sidens hovedinnhold

Se Johanns monsterhopp

- Verdensklasse! sier pappa Hugo og storebror Daniel Forfang om Johann Forfangs hopping i COC-cupen på Rena, der han etter all sannsynlighet sikret seg hoppukeplass.

Artikkelen er over 6 år gammel

- Verdensklasse! sier pappa Hugo og storebror Daniel Forfang om Johann Forfangs hopping i COC-cupen på Rena, der han etter all sannsynlighet sikret seg hoppukeplass.

Johann André Forfang (19) vant og ble nummer to i søndagens to renn i COC-cupen.

Storebror Daniel Forfang var tilstede og filmet hoppene til lillebroren. I videoen ser du 19-åringens hopp på 139 meter, en meter bak bakkerekorden, i den andre omgangen i søndagens første konkurranse.

Og du kan høre storebrorens jubelrop da Johann landet.

- Hehe, jeg var fornøyd, ja. Samtidig er det tekniske ting å rette på. Det beste hoppet han hadde i løpet av helga var i prøveomgangen lørdag. Men Johann hopper stødig, samtidig som han tar ut enkelthopp i verdensklasse, sier Daniel Forfang til Nordlys.

- Vil hevde seg i verdenscupen med sånn hopping

Storebroren deltok i hoppuka i 2004/05-sesongen, og ble nummer 13 i åpningsrennet i Obertsdorf.

Nå er han klar på at lillebroren skal oppleve det samme, og vil hevde seg.

- Nå handler det bare om å nyte dette og jobbe hardt på videre, det er det eneste som teller. Resultatmessig kommer ikke landslagsledelsen utenom Johann til hoppuka nå. Og med det nivået Johann viser nå, så vil han hevde seg bra også i verdenscupen, mener Daniel Forfang.

Sportssjef Clas Brede Bråthen er enig.

- Hvor bra vil vise seg, men det Johann viste på Rena i helga var veldig bra. Det er helt sikkert topp 20 i verdenscupen. Jeg vil sammenlikne det på nivå med det Anders Bardal viser nå, sier Bråthen.

Bardal ble nummer 19 i det amputerte verdenscuprennet i Russland søndag.

Sportssjefen: - En av våre beste hoppere i dag

Bråthen lar seg imponere av tromsøgutten.

- Det er mye jobb som er gjort, men det gjenstår minst like mye. Men jeg synes Johann har tatt store steg, og har posisjonert seg som en av de aller beste hopperne vi har i løpet av måneds tid, sier sportssjefen.

Og mener Forfang må fortsette å angripe.

- Hvis han er offensiv og fremoverlent, og fortsetter der han er i dag, så vil han få en bra hoppuke også. Samtidig er det veldig høyt nivå der. Du tåler ikke en feil før du er ute av kvalifiseringen eller mister finaleomgangen, sier Bråten.

Hopper COC-renn neste helg

Forfang leder COC-cupen sammenlagt nå. I utgangspunktet skal det arrangeres to nye COC-renn neste helg. Men det blir ikke i Garmisch Partenkirchen, som opprinnelig er satt opp, på grunn av lite snø. Det jobbes med andre alternativer. Planen er uansett at Forfang skal hoppe COC, hvis det blir.

- Vi forbereder oss som om det blir renn. Det får vi endelig avklart mandags formiddag. Plan B får vi ta etter det, sier Bråten

- De tre beste i COC-cupen er automatisk kvalifisert for den neste verdenscupperioden, som er hoppuka. Det gir oss mulighet til å ha syv norske hoppere med i hoppuka, og derfor skal Johann i utgangspunktet hoppe COC neste helg, for å sikre den ekstra plassen der. Vi gambler ikke med å sende han til verdenscup i Sveits, sier Clas Brede Bråthen.

Kommentarer til denne saken