Gå til sidens hovedinnhold

Pakk bagen, Johann - du skal til hoppuka!

Artikkelen er over 6 år gammel

Ble utfordret av sportssjefen på hopplandslaget - svarte med seier og andreplass i COC-cupen.

Tromsøgutten Johann André Forfang (19) tok et nytt langt hopp, bokstavelig talt, mot deltakelse i den tysk-østerrikske hoppuka søndag.

Forfang ble nummer to i det første av to COC-renn søndag, etter at lørdagens konkurranse ble avlyst på grunn av vind.

Så fulgte han opp med å vinne den andre konkurransen. Forfang var lengst i første omgang, sammen med østerrikske Manuel Poppinger, men lå kun som nummer fire totalt etter den første omgangen.

I andre landet tromsøgutten på 131 meter, men alle de tre hopperne foran på lista slo enda mer av, og Forfang vant med 0,5 poeng til Anze Semenic.

Forfang hadde presset på seg. Og leverte. Belønningen blir etter all sannsynlighet plass i den tysk-østerrikske hoppuka.

– Det er veldig artig å lykkes og levere når det er litt trykk og press. Det er det morsomste med helga, sier Johann André Forfang til Nordlys.

Leder COC-cupen

Forfang ledet COC-cupen før det siste rennet søndag. Den ledelsen økte han med seieren i det andre rennet, og det gjør han automatisk kvalifisert for neste periode i verdenscupen, som er den tysk-østerrikske hoppuka.

Men det er et lite forbehold. I utgangspunktet er COC-rennene i Garmisch Partenkirchen neste helg avlyst.

- Men det jobbes på spreng med å finne alternativ arrangør, trolig Klingenthal eller Lillehammer. Så jeg orker ikke spekulere i noe før alt er klart. Men jeg føler meg uansett trygg på at jeg skal bli klar for hoppuka, på den ene eller andre måten, slik som jeg hopper nå, sier Johann André Forfang.

Sportssjef for hopplandslaget, Clas Brede Bråthen, uttalte til Nordlys lørdag at Forfang hadde gode kort på hånda med tanke på verdenscup og den tysk-østerrikske hoppuka, som starter i romjula. Samtidig var han klar på at tromsøgutten måtte fortsette å levere.

Bedre svar på tiltale kunne neppe 19-åringen gitt, i begge rennene søndag. Og er veldig fornøyd med det han leverer om dagen.

- Det er veldig høyt nivå over det. Jeg var redd at andre hoppet i andre rennet ble for svakt (131 meter), men det var tyngre forhold i bakken og alle de andre slo av enda mer. Selv mine dårligste hopp for tiden holder bra nivå, sier tromsøgutten.

- Verdensklasse!

I det første rennet landet han på 132,5 meter i første omgang. I andre slo han til med 139 meter i andre omgang, en meter bak bakkerekorden på Rena, og omgangens suverent beste hopp.

- Verdensklasse! Og det viser hva Johann er bygd av. Han vil ikke snakke seg inn på noe lag, men lar hoppingen tale for seg. Det er utrolig sterkt gjort, med det presset som lå på han, sier pappa Hugo Forfang.

Johann Andre Forfang var syv meter lengre enn Manuel Fettner, som vant rennet. Forfang hadde også bedre stilkarakterer, men Fettner gikk foran på grunn av vindpoeng.

Uansett, det viktigste er at Johann André Forfang dokumenterer bunnsolid form.

Belønning blir hopping i verdenscupen. Og deltakelse i en av skisportens mest tradisjonsrike konkurranser, med den tysk-østerrikske hoppuka.

Og hoppuka henger høyt. Der har storebror Daniel Forang deltatt. Og fortalt historier om.

– Det er noe av det største man kan oppleve som skihopper, med den stemninga og sirkuset som er der. Det har vært en barndomsdrøm lenge, sier Johann.

Kommentarer til denne saken