(Drammens Tidende)

MJØNDALEN/OSLO: I desember truet Norges skiforbund Clas Brede Bråthen med oppsigelse i etterkant av en uttalelse hoppsjefen hadde gitt til Dagbladet om manglende likestillingsfokus i forbundet.

Samtidig sto Bråthen, som bor i Mjøndalen med familien, midt i et annet personlig drama. Han måtte håndtere konflikten med skiforbundet istedenfor å bli med kona til brystkreftsenteret 22. desember.

Det skriver datteren Silje Regine Bråthen (27) om i et innlegg på Facebook onsdag.

– 22. desember ble pappa bedt om å signere en advarsel, uten å få klarhet i hva den helt konkret gikk ut på. Siden pappa satt i karantene, måtte jeg samme dag følge mamma til brystkreftsenteret i Drammen. Pappa satt i telefonmøter og det ble forsøkt forklart hva slags dag dette var for oss hjemme. I Drammen fikk vi bekreftet at det var slik vi hadde fryktet de siste tre ukene: Hun hadde brystkreft. «Verdens verste drittdag» for oss som familie, men dette skulle vi da klare å komme oss gjennom. Likevel – å skulle reise hjem og fortelle pappa dette, var hjerteskjærende.

Les hele innlegget nederst i saken

– Ikke greit

Til Drammens Tidende forteller Silje Regine årsaken til innlegget.

– Jeg syns ikke det var greit hvordan hoppkomiteen fremstilte saken. Det var ubehagelig å tenke at folk som ikke vil pappas beste forteller den versjonen. Mamma og pappa ville aldri skrevet det selv, så da spurte jeg om jeg kunne gjøre det. Det var godt å få sagt det jeg ville i Facebook-innlegget. Noe mer enn det får jeg ikke gjort, sier hun.


Silje Regine forklarer også hvordan hun føler at faren har blitt dårlig behandlet av skiforbundet i en vanskelig tid for hele familien.

– Pappa er en mann som har lært meg om rettferdighet og empati, og som har latt meg elske skihopping like mye som han gjør. En mann som de siste 8 månedene burde ha fått bruke all energien sin på å støtte kona si, min mamma, gjennom et uforutsigbart og krevende sykdomsforløp, men som samtidig har måttet kjempe for å beholde en jobb han har hatt i 17 år. En situasjon hans ledere har vært klar over siden den nevnte «drittdagen» 22. desember. Støtten fra dem har uteblitt.

Videre skriver hun:

– Om ikke annet hadde pappas ledere skyldt ham en tidligere avklaring av saken. For hver eneste dag siden 22. desember er det to spørsmål som har vært gjentatt hjemme hos oss: «Hvordan er formen til mamma?» og «Har pappa fått noe klarhet rundt jobbsituasjonen?»

Håper han får fortsette

Silje, som er student i Oslo, forteller til Drammens Tidende at hun har tilbrakt mye tid hjemme denne våren både på grunn av morens kreftdiagnose og på grunn av korona. Det kommer også fram i innlegget at mamma Hege nå er på bedringens vei, men fortsatt er tingene rundt pappas jobb uavklart. Silje Regine som har vært en del av hoppmiljøet siden hun var liten, syns det er trist at Clas Brede Bråthen kanskje må slutte i jobben.

– Jeg er veldig glad i skihopping og kjenner miljøet godt. Jeg klarer ikke å se for meg hvem andre som kan ta over. Jeg håper at pappa kan få fortsette i jobben, men jeg har ikke peiling, forteller hun.

Innlegget har fått masse støttende kommentarer og reaksjoner. Det setter familien pris på, forteller Silje.

– Støtten gir masse energi til alle som er involvert. Jeg vet at også pappa setter pris på det.

Drammens Tidende har kontaktet onsdag kveld kommunikasjonssjef Espen Graff for en kommentar, men har foreløpig ikke fått svar. Til Dagbladet som har publisert det samme innlegget, sier han imidlertid at han ikke har noen kommentar til dette.LES OGSÅ: Hoppkomiteen om konflikten: – Det handler om samarbeidsform

LES OGSÅ: VG: Brede Bråthen varsler søksmål