Gå til sidens hovedinnhold

Seiersrekken til Forfang og co. ble brutt i Polen

Artikkelen er over 3 år gammel

Elleville hjemmefans kunne slippe jubelen løs.

Norge jaktet sin sjette strake verdenscupseier i laghopp i Zakopane, men hjemmenasjonen Polen trakk det lengste strået. Det norske laget ble nummer tre.

– Meget sterkt av det polske laget. Dette er populært i Zakopane. Polen blir et lag å se opp for i OL i Pyeongchang, konstaterte Ingrid Sørli Glomnes og Anders Jacobsen i NRKs kommentatorboks.

Norge hadde vunnet de fem siste lagkonkurransene i verdenscupen før lørdagens renn. I tillegg ble det nylig VM-gull i skiflyging for de norske hopperne. Dermed kunne den norske kvartetten Anders Fannemel, Johann André Forfang, Marius Lindvik og Andreas Stjernen sikre seks strake i verdenscupen og sju totalt.

Slik gikk det altså ikke. Stjernen og co. var på skuddhold, men klarte ikke å spise opp forspranget i finaleomgangen.

Les også

Vilde (17) fra Tromsø tatt ut til Paralympics: – Idretten har holdt motet mitt oppe

 

36,8 poeng bak

Til slutt var det norske laget 36,8 poeng bak hjemmenasjonen. Toer Tyskland var 24,7 poeng bak vinnerlaget. Østerrike og Japan fulgte på de neste plassene.

Polen var 7,3 poeng foran tyskerne etter første omgang. Norge var 18,2 poeng bak. I finaleomgangen hadde Alexander Stöckls utvalgte håp om å ta seg forbi konkurrentene, men Polen og Tyskland var det altså lite å gjøre med.

Anders Fannemel hoppet 132,5 meter i sitt førstehopp, men økte til 134 meter i finalen. Johann André Forfang landet på 133,5 og 132 meter, mens 19-åringen Marius Lindvik strakte seg til 129,5 og 133 meter. Andreas Stjernen skuffet noe med 128,5 og 129,5 meter.

Les også

Johann Forfang etter sitt andre VM-gull: – Gledesrusen er enorm

 

Bakkerekord

Kamil Stoch og Stefan Hula var toneangivende for vinnerlaget. Stoch landet på sterke 134 og 141,5 meter. Annethoppet hans holdt til bakkerekord. Hula landet på 136 og 135,5 meter. Det bidro til seier foran et som alltid entusiastisk hjemmepublikum. Maciej Kot og Dawid Kubacki hoppet også for det polske laget.

En syk Daniel-André Tande var ikke med for Norge lørdag.

Søndag er det individuelt verdenscuprenn i Zakopane.

(©NTB)

 

Kommentarer til denne saken