Det norske laget gjorde lørdag som de har gjort omtrent hele sesongen, da de med svært god margin vant lagkonkurransen i skiflyging i Planica.

Halvveis ledet det norske laget med 58,4 poeng ned til Polen, og seieren ble aldri truet i finaleomgangen. Det helt utilnærmelige norske laget dro i stedet voldsomt ifra, og vant til slutt med en margin på vanvittige 137,3 poeng ned til Tyskland på andreplass.

Det ble en dag i monsterbakken med mange svært lange svev, og tromsøgutten Johann André Forfang (22) leverte nok en gang.

I første omgang strakk han seg ned til 242 meter, mens han som ankermann i finaleomgangen hoppet 240,5 meter og fikk fem ganger 19 i stilkarakterer.

– Det er en deilig følelse når jeg kommer ned dit, sa Forfang til NRK etter førstehoppet på 242 meter.

 

Over 20 poeng ned til Stoch

De individuelle hoppene i lagkonkurransen teller også med i sammenlagtkonkurransen «Planica 7», der alle hoppene fra kvalifiseringen torsdag til og med det siste individuelle rennet søndag er tellende.

Vinneren totalt etter sju hopp henter med seg 20.000 sveitsiske franc, eller 165.000 norske kroner.

Den konkurransen har Forfang ledet helt fra han vant kvalifiseringen torsdag, og etter andreplass i fredagens renn og to sterke hopp i lagkonkurransen har han fortsatt en fin ledelse før den siste dagen.

Før lagkonkurransen toppet tromsøgutten lista med 23,6 poeng ned til nestemann, den polske verdenseneren denne sesongen, Kamil Stoch.

Stoch knep etter 248,5 meter i første omgang av lagkonkurransen inn 3,6 poeng og kortet ned avstanden opp til Forfang til 20 poeng, og i finaleomgangen viste Stoch igjen klasse med 244,5 meter, men måten Forfang svarte på var med stil- og vindpoeng vel så god og dermed klarte ikke Stoch totalt sett å ta inn mer enn 1,5 poeng.

Dermed leder Forfang i sammendraget i «Planica 7» med 22,1 poeng ned til Stoch og 30,4 poeng ned til Robert Johansson før den siste dagen og de to siste hoppene i Planica, som også er de to siste hoppene i verdenscupen denne sesongen.

Dette kan bli en svært så lønnsom langhelg i Slovenia for en ung mann fra Tromsø.

Bildeserie

Blinkskudd fra Planica