Daniel-André Tande landet på svake 101 meter i første omgang i lagkonkurransen i hopp i Lahti, men han og lagkameratene klatret fra 5.- til 3.-plass i finalen.

Tyskland vant foran Polen. Norge på tredjeplass var 41,9 poeng bak vinnerlaget. Det var 30,6 poeng opp til annenplassen. Det norske laget lå på femteplass etter førsteomgangen, men klatret forbi Japan og Østerrike og opp på pallen da det gjaldt som mest.

Norges vinnersjanse ble spolert av Daniel-André Tandes førstehopp i Lahti. Han landet på svake 101 meter i sitt første svev. Det holdt til en foreløpig sjetteplass for Norge, hele 58,2 poeng bak ledende Tyskland.

– Rett og slett for "tynn" hopping. Jeg tror rett og slett at Tande hoppet oss ut av seierskampen der. Fryktelig kjedelig, sa hoppekspert Johan Remen Evensen i NRKs kommentatorboks.

– Det er helt jævlig. Jeg fikk ikke opp høyreskia i svevet. Dét lønner seg ikke veldig, sa en tydelig skuffet Tande til statskanalen.

I annenomgangen gikk det dog meget bedre for Tande. Han landet på 125 meter i finaleomgangen, noe som bidro til Norges klatring.

Andreas Stjernen landet på 125,5 og 130,5 meter i Lahti lørdag, mens Johann André Forfang hoppet 125,5 og 127,5. Robert Johansson åpnet med 125,5, men økte til 126,5 meter i finalen.

– Alle hevet seg i finaleomgangen. Dette var vel nesten maksimal uttelling etter hvordan stoda var etter Tandes førstehopp. Og i dag var Tyskland best, konstaterte hoppekspert Evensen.