Åpner dørene for å lage OL-hoppfest i Tromsø

OL-FEST I TROMSØ: Disse inviterer til stor samling på The Edge lørdag, for å følge storbakkerennet i OL med Johann André Forfang. F.v. Øyvind Alapnes fra The Edge, pappa og hoppklubbens Hugo Forfang, hoppklubbnestorene Nils Petter Hansen, Dag Tessem og Stein Johannessen, og Marianne Lein Moe fra iTromsø.

OL-FEST I TROMSØ: Disse inviterer til stor samling på The Edge lørdag, for å følge storbakkerennet i OL med Johann André Forfang. F.v. Øyvind Alapnes fra The Edge, pappa og hoppklubbens Hugo Forfang, hoppklubbnestorene Nils Petter Hansen, Dag Tessem og Stein Johannessen, og Marianne Lein Moe fra iTromsø. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det ble ikke OL i Tromsø i 2018, men med en sølvgutt fra byen trommes det sammen til skikkelig OL-stemning likevel.

DEL

Johann André Forfang (22) fra Tromsø sikret seg sølv i normalbakken under vinter-OL i Sør-Korea sist lørdag, og tok dermed Tromsøs aller første medalje i et OL.

Kommende lørdag er det duket for OL-konkurranse i storbakken, der tromsøgutten normalt sett skal ha vel så gode sjanser.

I den anledning har man jobbet hektisk i Forfangs klubb, Tromsø Skiklub Hopp, for å gjøre noe spesielt ut av rennet der 22-åringen skal kjempe om å sikre Tromsøs andre OL-medalje noen gang.

De har fått innpass hos hotellet The Edge, der de åpner storsalen for å lage OL-stemning når rennet starter lørdag klokken 13.30.

– Klubbhuset ble for lite

– Vi skjønte at klubbhuset vårt var for lite, så da snakket vi med Øyvind (Alapnes, hotelldirektør) på The Edge, og han stiller opp med storsalen. Vi har også snakket med Discovery og forsikret oss om at det ikke er noe klinsj med rettigheter for offentlig visning, forteller Nils Petter Hansen i Tromsø Skiklub Hopp.

Arrangementet skal være åpent for alle, men arrangørene ber om påmelding via Facebook-sidene til The Edge eller Tromsøhopp, for å passe på at det ikke kommer flere enn man har plass til.

– Johann har fått vite om dette, og han ble først litt overrasket over at man gjorde en så stor greie ut av det, og så sa han at han håper det blir god underholdning, sier Hansen.

– Er han heldig med vær og vind, kan det bli like stort på lørdag som sist lørdag – og kanskje enda bedre, tror han.

Familien til landslagshopperen har allerede meldt sin ankomst til The Edge lørdag.

– Det vil jo være artig hvis det går veien og at man kan dele det med flere her, sier pappa Hugo Forfang.

Tror på fullt hus

Øyvind Alapnes på The Edge melder om 700 tilgjengelige plasser, og han føler seg ganske trygg på at det skal bli fullt hus. Han understreker også at man må melde seg på for å sikre seg en plass.

– Stemninga for hopp i Tromsø er så stor nå, og når vi ikke har OL i Tromsø blir dette en substitutt. Sport skal oppleves sammen med andre. Det blir konkurranser og og et helhetlig arrangement, lover hotelldirektøren.

Nils Petter Hansen har et håp om at arrangementet lørdag skal bære flere frukter enn en ny OL-medalje.

– Vi håper at dette skal skape et oppsving for hoppmiljøet i Tromsø, sier Hansen.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken