Tromsøs hopphåp Johann André Forfang (22) har vist storform i verdenscupen så langt i vinter.

Etter andreplass i Finland sist helg og tredjeplass i lørdagens renn i russiske Nizhny-Tagil, i tillegg til solide prestasjoner i lagkonkurranser for Norge, var det nytt individuelt renn i Russland søndag.

Som i lørdagens renn ble det ikke full klaff i første omgang. I tøffe forhold landet Forfang denne gangen på 122,5 meter.

Det gjorde at han lå på en 13. plass før finaleomgangen.

Det gjorde han også lørdag, og da hoppet han seg opp ti plasser til seierspallen med et bakkerekordhopp på 141,5 meter i finaleomgangen.

Søndag var avstanden opp til seierspallen noe større før finaleomgangen, med hele 16,5 poeng opp til Stefan Kraft på tredjeplassen.

Før Forfang satte utfor for andre gang hadde Daniel André Tande levert et kjempehopp på 138,5 meter. Det løftet til slutt nordmannen fra en 17. plass fra første omgang til en femteplass til slutt på resultatlista.

Forfang leverte greit under litt vanskelige forhold igjen og landet på 129,5 meter, noe som ga en foreløpig fjerdeplass.

Til slutt endte Forfang som nummer 15, og dermed ramlet han et par plasser ned fra sin tredjeplass sammenlagt i verdenscupen.

Det ble dobbelt tysk i søndagens renn i Russland. Andreas Wellinger vant foran verdenscupleder Richard Freitag, med østerrikske Stefan Kraft på tredjeplass.

De neste konkurransene kommende helg går i tyske Titisee-Neustadt. Det er bakken der Johann André Forfang har sin foreløpig eneste individuelle verdenscupseier. Den kom i mars 2016.