Gå til sidens hovedinnhold

Høgmo: - Vi fikk Malta til å se dårligere ut enn de er

Artikkelen er over 6 år gammel

Det passet godt at Per-Mathias Høgmo sa seg mest fornøyd med gjenvinningsspillet etter 2-0-seieren mot Malta. Landslaget erfarte lørdag at det så til de grader har gjenvunnet publikums gunst etter en lang, tung periode.

OSLO (NTB): Med enorm intensitet, arbeids- og offervilje kjørte Norge over at Malta-lag som solgte seg dyrt, og de norske ble båret på en bølge av publikums begeistring til en 2-0-seier som kan vise seg gull verdt når sluttstrek settes i EM-kvalifiseringen.

– Intensitet var et stikkord for oss i dag, både for pasningsspill og gjenvinning. Gjenvinningsspillet vårt var svært godt. Det fikk Malta til å se dårligere ut enn de er. Vi bet oss fast i deres sone og lot dem ikke spille, sa Høgmo.

– At vi scoret relativt tidlig er også nyttig mot den typen motstand. At vi holdt nullen for femte gang på rad er heller ikke uvesentlig. Det tar vi også med oss.

Utvikling

Landslagssjefen hadde mye å glede seg over.

– Dette er et ungt lag som er i ferd med å sette seg, og i dag tok vi nye steg. Høyresiden i dag, med Per Ciljan Skjelbred og Omar Elabdellaoui, var den beste vi har sett. Vi så gjenvinningsspillet vi har lyst til å vise, og først og fremst får vi stadig nye spillere med mer rutine, sa han.

– Det er utfordrende å spille denne typen kamp. Det krever konsentrasjon og dyktighet å gjennomføre strategien, og vi ser at spillerne er stadig mer bevisste på måten vi tenker fotball på.

Høgmo er glad for at Alexander Søderlund fikk sitt etterlengtede første landslagsmål.

– Det er vel ingen tvil om at det var forløsende for Alex. Men vi har vært veldig fornøyd med ham, og han fortsetter å levere. Forsvarsspillet hans var strålende. Han var god med ballen og kom til sjanser. Det var veldig gledelig at han fikk uttelling også, sa han.

Håp for Skjelbred

Kaptein Skjelbred fikk også mye ros for innsatsen inntil han måtte ut som følge av ankelskaden han pådro seg i første omgang.

– Per spilte en strålende landskamp sist, og i dag var han enda bedre. Høyresiden var svært god, takket være relasjonene mellom Per og Omar. Det er for tidlig å si noe om skaden, men jeg hører at det er en slagskade, og da er det håp om at han skal bli frisk.

Da Skjelbred måtte ut, var det Martin Ødegaard som kom inn.

– Han er den som er mest lik Per, med sin ballsikkerhet. Vi visste også at det kom til å bli mer og mer plass, og at hans kompetanse ville komme til sin rett, sa Høgmo, som ikke hadde rettet blikket framover mot Italia ennå.

– Jeg har ikke fått tid til å tenke mye på hva det betyr at Italia ble EM-klar i kveld. Det betyr at de kan gå til kampen på en mer avslappet måte, men det betyr ikke nødvendigvis at vi får det lettere, sa han. (©NTB)

Kommentarer til denne saken