Hun skulle bare pynte en skråning full av ugress. Nå er det blitt en attraksjon

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Har du noen sinne sett noe lignende? Kathrine Witzøe fra landbruksbygda Kasfjord utenfor Harstad startet for fem år siden. Hun skulle bare pynte litt i ei skråning full av ugress, og satte opp noen små husfronter.

– Det skulle bare være litt dekorasjon, og jeg startet med fem-seks hus, sier Witzøe.

Overvåkes

Etter hvert begynte folk å komme med positive tilbakemeldinger, og nå kommer folk nesten én gang i uka for å se om det er noe nytt i den lille minibyen til Kathrine.

– Ballen begynte å rulle, og nå har jeg over 100 hus i skråninga som tidligere bare var ugress. Jeg kommer i kontakt med utrolig mye folk, og enkelte kommer ofte tilbake. Enkelte tar også med seg gjester de har på besøk for å vise dem dette, og den gleden er det som holder meg gående, sier Witzøe.

For hun legger ikke skjul på at det er svært tidkrevende å holde på med denne formen for husbygging. Et lite vanlig hus bruker hun to effektive dager på å lage. Litt trist var det derfor da hun for noen år tilbake ble frastjålet et kirkebygg hun hadde brukt halvannen uke på å lage.

– I tillegg ble noen av småhusene også borte, men nå har jeg sikret meg med overvåkningskamera. Etter det kom opp så har det ikke vært noen uønskede tilfeller, sier hun.

Inspirasjon

Og inspirasjonen til å lage byen kommer nok fra barndommen. Hver eneste sommer da hun var ung jente, pakket foreldrene i bilen og dundret mot Kristiansund. Den lange bilturen brukte hun til å glede seg til å komme til Mo i Rana.

– Like utenfor Mo i Rana var det en lignende by som vi stoppet ved hvert eneste år for å ta bilder. Å glede seg til det gjensynet gjorde kjøreturen kortere, og jeg ser ikke bort fra at den opplevelsen har ligget litt i bakhodet når jeg selv begynte å bygge.

Byen heter Kasfjord City, og har selvfølgelig sin egen Facebook-side.

Artikkeltags