Hilmarsen om Tromsøbadet: - Vi har god kontroll på øknonomien.

BADER I LUKSUS: – Templarheimen Idrettspark blir det løftet Tromsø ha rventet på i mange år., sier byråd Jonas Stein og byrådsleder Øyvind Hilmarsen. . I tillegg til badeanlegg vil byrådet ha klatreanlegg, treningssenter og kontorlokaler.

BADER I LUKSUS: – Templarheimen Idrettspark blir det løftet Tromsø ha rventet på i mange år., sier byråd Jonas Stein og byrådsleder Øyvind Hilmarsen. . I tillegg til badeanlegg vil byrådet ha klatreanlegg, treningssenter og kontorlokaler.

Artikkelen er over 4 år gammel

Prislappen for anlegget: 600 millioner.

DEL

Byrådslederen lover å ha full kontroll på øknonomien i prosjektet  Tromsøbadet.

– Og vi vil bruke tida framover på å jobbe med å få ned kostnadene i prosjektet. Den foreløpige kostnadskalkylen, viser at anlegget. som er beregnet å bli mellom 13.000 og 17.000 kvadratmeter, kan koste 598 millioner kroner.

Det er et P85-tall. Det vil si at det er 85 prosent sannsynlig at kostnaden vil bli innenfor.

Men det er allerede over kommunestyrets vedtatte ramme på 585 millioner kroner.
Målet er at anlegget skal åpnes i 2018. Byrådet legger til grunn et beregnet årlig besøk på mellom 165.000 og 225. 000.
Det mener byråd Jonas Stein er et sannsynlig anslag på antall besøkende.
– Nordlysbadet i Alta har rundt 120.000 tusen besøkende i året. Alta er en langt mindre by og Tromsø er mye mer sentralt.

 

– Et løft for idretten

Det var kanskje ikke tilfeldig at Byrådet hadde lagt onsdagens pressekonferansen til luksussalen i kinoanlegget i Tromsø da de første skissebildene av Tromsøbadet ble presentert. For den første filmen om Tromsøbadet viste at tromsøværinger nok kan bade i luksus. Store glassfasader, 50-metersbasseng med 10 baner, stupetårn helt opp til 10-meter, bølgebasseng, varmtvannsbasseng, utebasseng, surfebølge og varmekulp og helsebad med rampe.

SE VIDEO: Slik blir det.
 

Glad for stupetårn
 

– Det her ser veldig bra ut, og kommer til å bli et viktig løft for svømmesporten. Ikke minst er det veldig positivt at det er planlagt stupetårn i anlegget, Det betyr en framtid for stupesport i Tromsø. sa Wiggo Hauan, styremedlem i Tromsø svømmeklubb like etter presentasjonen.
Det var ikke bare skissene om et badeanlegg som ble presentert onsdag, men et komplett idrettsanlegg. Byrådet jobber med å utrede muligheter Tromsøbadet kan tilby i tillegg: Klatrehall, treningssenter og kontorlokaler for idretten i Tromsø. Ifølge Øyvind Hilmarsen ser han for seg at Universitetet i Tromsø og Norges Idrettshøgskole kan være aktuelle leietakere i kontorlokalene.
Det er også planer om en idrettshall på samme området.
– Vi mener vi er tjent med å få idretten samlet, sier Hilmarsen, som sier at lysløypa må legges litt om når badeanlegget skal bygges.
 

Løft for folkehelsa
 

Styreleder Lars O. Sparboe i Tromsø Idrettsråd mener det særlig er synergitankegangen som vil få stor betydning for anlegget.
– Grottebadet gjorde et smart grep da de integrerte treningssenter i anlegget. Det gjør også Tromsø kommune. Det er gledelig, sier Sparboe, som opprinnelig kommer fra Harstad og har fulgt Grottebadets utfordringer og endringer.
– Når det også er planlagt en stor idrettshall på toppen av øya, er dette min våte drøm som går i oppfyllelse for idretten i Tromsø, sa en smilende Sparboe til Nordlys.
– Vi har åpnet alle idrettshallene i Tromsø. Likevel er kapasiteten sprengt, sier byråd Stein. Han mener anlegget på toppen av Tromsøya vil bli et viktig løft for folkehelsa.
Han gleder seg til å ta familien med i et topp moderne anlegg.
– Jeg har jo en liten datter. Jeg har hatt henne med på Alfheim. Dette blir noe helt annet, sier Stein.
Stein og Hilmarsen sier Alfheims framtid, dagens mest brukte offentlige bad, ikke er bestemt.
– Men anlegget har jo store oppgraderingsbehov, sier Hilmarsen.
 

Anbudsrunde


Det er Frode V. Karlsen som er prosjektleder for Tromsøbadet. Prosjektledelsen gjør seg klar for en synlig og offentlig anbudskonkurranse.
– Vi må få inn entreprenører slik at vi sammen kan jobbe videre.