Tromsø-duo til topps i NNM: – Ganske fantastisk

Tone Wiik (t.v.) på hesten Flying Caprinio og Johanne Grindstein på hesten Injoy etter å ha hentet hjem NNM-gullet i dressur for lag.

Tone Wiik (t.v.) på hesten Flying Caprinio og Johanne Grindstein på hesten Injoy etter å ha hentet hjem NNM-gullet i dressur for lag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Miks av rutine og talent fungerte utmerket.

DEL
 

Tone Wiik og Johanne Grindstein fra Tromsø Ryttersportsklubb gikk i helga helt til topps i NNM i dressur for lag i Mosjøen, med hestene Flying Caprinio og Injoy.

Dette var for Wiiks del den første triumfen siden 2003, og for Grindstein den aller første.

– Sliter med nerver

– Det var ganske fantastisk, og veldig uventet. Veldig stort å ta med seg gullet hjem, sier Johanne Grindstein, som bare er 19 år gammel og satser på hesteryggen.

– Ja, jeg prøver på det. Jeg sliter blant annet en del med nerver, så sånn sett var det ekstra gøy å få denne oppturen, mener hun.

19-åringen står fra før av med et individuelt sølv i NNM, fra i fjor. I slutten av august får hun muligheten til å kjempe om en ny individuell NNM-medalje i Hammerfest.

– Imponerende

Tromsø-duoen lå som nummer to etter den første innledende runden, men gjorde sine saker akkurat bra nok i finalen.

– Det er ikke så lett å ta disse titlene. Det er stor konkurranse, så det var veldig artig, sier Tone Wiik om seieren, som var knepen.

– Det skilte vel bare to-tre prosent ned til midt-Troms, som tok sølv, forteller hun.

Som mer erfaren rytter roser hun sin vesentlig yngre lagvenninne i NNM-seieren, og de to hestene.

– Det er ganske imponerende av Johanne, når hun bare er 19 år. Jeg er også veldig imponert over hestene, som hadde reist langt, men likevel gikk inn i det og gjorde jobben fra dag én. Vi er superfornøyde. Det var ikke noe vi trodde på – det gikk over all forventning, sier Tone Wiik.

 

Artikkeltags