Da Cecilie la ut ponnien sin på Finn, hadde hun ikke ventet at en kongelig skulle banke på døren

HILSTE: Märtha Louise fikk hilse på ponnien med navnet Kongen av Danmark, og fikk omvisning på anlegget. Her sammen med Kongen av Danmark og jenter fra rideklubben. Foto: Cecilie Drechsler.

HILSTE: Märtha Louise fikk hilse på ponnien med navnet Kongen av Danmark, og fikk omvisning på anlegget. Her sammen med Kongen av Danmark og jenter fra rideklubben. Foto: Cecilie Drechsler.

Artikkelen er over 4 år gammel

- Hun imponerte meg, hun var utrolig flott.

DEL

Denne uken valgte Cecilie Drechsler fra Tromsø å legge ponnien, med navn Kongen av Danmark,  til salgs på Finn. Ponnien hadde døtrene brukt mye, men de var nå blitt for stor til å konkurrere med den, og Drechsler tenke at noen andre skulle få gleden av å lære  å ri sammen Kongen av Danmark.

Noen dager etter at hun hadde lagt den ut for salg, tok en kvinne fra Østlandet kontakt.

- Hun var veldig hyggelig og fortalte at hun hadde en hestekyndig venninne som var i Tromsø akkurat nå, og lurte på om hun kunne få se på ponnien. Ett eller annet sted i samtalen kom det frem at det var Märtha Louise som var den hestekyndige venninnen. Da ble jeg ganske paff, sier Drechsler til Nordlys.

Märtha Louise er i dag i Tromsø for å holde et foredrag, og kunne derfor hilse på hesten som venninnen på Østlandet ville kjøpe. 

- Jovial og jordnær

Torsdag formiddag kom Märtha Louise til rideskolen. Der fikk hun omvisning og spiste lunsj med Drechsler og døtrene.

- Hun var utrolig jovial og jordnær, det var rett og slett veldig hyggelig. Hun er jo en hestejente og da en av jentene mine var litt lei seg for at Kongen av Danmark skulle vekk,  var Märtha Louise veldig trøstende og ga henne en klem.

Drechsler forteller at de spøkte mye med det faktumet at hesten heter Kongen av Danmark. For den ekte Kongen av Danmark var faktisk Märtha Louise sin oldefar.

- Det var en spøk vi ofte kom tilbake til under besøket.

Märtha Louise fikk omvisning på anlegget og spiste lunjs med rideklubben.

- Det virket som hun var imponert over det hun fikk se. Vi hadde også en utrolig hyggelig lunsj. Hun er en flott dame.

For Drechsler og rideskolen er det aller viktigst at ponnien får et godt hjem, uansett hvor den havner.

- Det er ikke viktig om den flytter til Jørgen Hattemaker eller Kong Salomon. Det viktigste er at han får det bra,

Ponnien har de hatt i tre og et halvt år og Drechsler forteller at med Kongen av Danmark fikk jentene hennes mestring med å ri.

- Han er helt fantastisk.

Ridning for alle

På Tromsø Ryttersporsklubb, på Tromsøya har de 84 hester. Rideklubben er Norges nest største, og har over 500 medlemmer.

- Vi har et motto, og det er at ridning er for alle, sier Veronika Isaksen, som er daglig leder for klubben.

Hun forteller at de tilbyr ridning for de som vil konkurrer, de som bare vil sitte på hest, og de som rir av helsemessige årsaker.

- Vi har et samarbeid med Rideterapeutene, og tilbyr også ridekurs for funksjonshemmede og sommerkurs.

I tillegg har klubben en rekke arrangementer og klubbkvelder.

- I dag har vi for eksempel et seminar om motivasjon og tankesett. Det mentale er også viktig når man rir, sier Isaksen.

Artikkeltags