Balsfjord kommunestyre bevilger 250.000 til et forprosjekt for å regulere en skuterløype i Malangen.

Løypen er påtenkt mellom Mestervik og Tennesfjellet.

Det var Nye Troms som først omtalte saken.

Initiativet kommer fra skuterklubben Fugletind. De har gjennom tre år samlet inn underskrifter fra grunneiere for å få på plass en løype til Haugafjellaksla. Denne skal få flere avstikkere mot rekreasjonsområder.

Løypa skal gå i retning mot Tennesfjellet med flere avstikkere for rekreasjonsmuligheter og utsikt til fjordene Balsfjord og Malangen. Løypa går også til småvannene nedenfor Fugletinden og til Josefvatn.

I følge Nye Troms berømmet politikerne initiativ og godt forarbeid, og var samstemte om at en løype var ønsket. Men de vil ha saken godt utredet først.

– Jeg tror vi alle er enige om at vi ønsker godkjente, lovlige rekreasjonsløyper i kommunen, men jeg tenker at vi trenger et forprosjekt. Ikke nødvendigvis et prosjekt, men ei vurdering. Det er viktig at vi tar forsiktige skritt for å komme i mål. Vi må sjekke ut realismen i forslaget, for da tror jeg vi har mye større mulighet for å komme i mål, sa Balsfjords ordfører Gunda Johansen i følge Nye Troms.

Om løypen realiseres blir den trolig et populært turmål også for tromsværinger med snøskuter. Kommunen har i dag ingen løyper. Mestervik ligger bare like over en times kjøring fra Tromsø sentrum.