Her slår flokken ring rundt den skadde elgoksen midt på fylkesveien

VERNET VENNEN: Her slår elgflokken ring rundt elgoksen på fylkesveien. - De var tydelig stresset, sier Ole Harald Jensen, som har tatt bildene.

VERNET VENNEN: Her slår elgflokken ring rundt elgoksen på fylkesveien. - De var tydelig stresset, sier Ole Harald Jensen, som har tatt bildene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Elgflokken samlet seg rundt den skadde elgoksen. Dramaet utspant seg på fylkesveien til Skjervøy i Nord-Troms.

Ole Harald Jensen (54) skjønte raskt at elgflokken han traff på var stresset.

- Problemer med å gå

-Jeg var på tur til Maursund for å fotografere storskarv da jeg oppdaget flokken. Da sto de mellom veien og sjøen ved Koppholden utenfor Skjervøy.

- Jeg så at noe var galt med den ene elgen. Den hadde problemer med å gå,  og jeg bestemte meg for å kjøre rolig forbi. Samtidig fikk jeg telefon fra en kompis som jobber for viltnemnda på Skjervøy. De hadde oppsyn med flokken.

Han kunne fortelle at de var på sporet av en elg som var skadet. Jensen fikk beskjed om å ta det med ro, ikke komme for nær flokken.

- Jeg bestemte meg for å kjøre videre.

Flere biler kom til

En time senere var han på vei tilbake.

- Da sto flokken på veien. Dyrene hadde nærmest slått ring rundt en elgokse, og jeg oppdaget at den hadde problemer med ett av forbeina. Det kunne tyde på at den var skadet. Ørene på elgene lå bakover, og flokken var tydelig stresset.

Flere biler kom til, og noen kjørte ganske tett opp til elgflokken.

- Det gjorde ikke situasjonen bedre, og plutselig hoppet en av elgene opp på veiskavlen. Deretter la de av gårde mot Kågen-fjellet. Det virket da som den oksen ikke var mer skadet enn at det kunne følge flokken.

Beskyttet vennen

Jensen tok bilder på god avstand – med telelinse.

Han synes det var en meget spesiell situasjon å oppleve elgene tilsynelatende beskytte det ene dyret i flokken.

- Jeg oppfordrer bilister om å ikke komme for nært elg på veien. De må ta hensyn og ikke være for nysgjerrig, sier Jensen.