(Fremover)

Torsdag takket generalsekretær Jens Stoltenberg ja – for andre gang – til å forlenge kontrakten med Nato. Fredag landet han på Bardufoss for å besøke styrkene som deltar under øvelsen Cold Response 22.

Stoltenberg har et stramt program på Bardufoss hvor han blant annet får en demonstrasjon av utvalgte avdelinger. Generalsekretæren vil også holde en pressekonferanse der han vil svare på spørsmål fra media. Fremover er til stede under Stoltenbergs besøk.

Da Stoltenberg torsdag svarte på spørsmål om hvorfor han sa fra seg jobben som ny sentralbanksjef i Norges bank, for å videreføre arbeidet som generalsekretær i Nato, sa han at jobben i Nato ville bli hans livs viktigste oppgave.

Til VG uttalte Stoltenberg at det viktigste han nå kan bidra til er å hindre at krigen sprer seg – og at den blir avsluttet.

– Nå skal vi ta fatt på en enda større og mer dyptgripende omstilling av Natos forsvar. Det var forslag fra meg som fikk tilslutning, og som jeg er motivert til å jobbe med, sa Stoltenberg til VG.