Her kommer snøen innover kysten

SNØ: Værradaren onsdag kveld viser bygeaktivitet på vei inn mot kysten av Troms. Nedbøren kommer som snø, lover meteorologen.

SNØ: Værradaren onsdag kveld viser bygeaktivitet på vei inn mot kysten av Troms. Nedbøren kommer som snø, lover meteorologen. Foto:

Endelig er den her.

DEL

Siste værradar viser at snøbygene er på vei innover kysten av Troms onsdag kveld.

Utover torsdagen er det meldt flere snøbyger. Men hvor mye snø som kommer, er fortsatt usikkert. Modellene til værtjenesten Yr, levert av Meteorologisk institutt, viser usikre prognoser.

Her blir snøværet raskt byttet ut med regn.

Tidligere onsdag var imidlertid statsmeteorolog Geir Bøyum, ved Vervarslinga i Tromsø, ganske så optimistisk med tanke på skiføre.

– Vi får nedbør torsdag. Torsdag morgen vil det starte som snø, før det går over til sludd og kanskje en kort periode med regn. Men regnet vil komme med kysten. Det blir så snø igjen. Det kan komme mellom 10–20 centimeter de nærmeste dagene. I lavere strøk vil mye av nedbøren være fuktig, og den vil ikke legge seg så mye, sa Bøyum til Nordlys onsdag morgen.

At Tromsø er snøfri i midten av januar er sjeldent. Enda sjeldnere er det at Oslo og Bergen har snø, mens Tromsø har barmark.

Siden Meteorologisk institutt startet med sine målinger har det aldri skjedd at det har vært snø i Bergen og Oslo, men ikke Tromsø den 11. januar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken