Her kommer de første tårnene til vindmølleparken

LEVERER TÅRNENE: Delene som utgjør 20 tårn til vindmølleparken på Kvaløya kommer til Tromsø i morgen med skipet Huanghai Developer som torsdag kveld nærmet seg kysten av Tromsø. Skjermdump: Marinetraffic.com

LEVERER TÅRNENE: Delene som utgjør 20 tårn til vindmølleparken på Kvaløya kommer til Tromsø i morgen med skipet Huanghai Developer som torsdag kveld nærmet seg kysten av Tromsø. Skjermdump: Marinetraffic.com Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Sent torsdag kveld nærmer det Hong Kong-registrerte lasteskipet Huanghai Developer  kysten av Troms. Om bord er delene til 20 tårn til vindmølleparken på Kvaløya. I løpet av fredagen legger skipet til kai på Grøtsund.

Det er litt av en reise skipet på nesten 30.000 tonn dødvekt snart er ferdig med. For en måned siden startet det på sin ferd i indiske Tuticorin og i dag siger den gjennom Sandnessundet fra sør, under brua før den legger til kai på fastlandssida nord for Tromsø.

Det er bare begynnelsen på frakten av delene til den store vindmølleparken. Det kommer til bli flere godt synlige transporter, blant annet når de gigantiske rotorene kommer nordover i løpet av våren og sommeren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken