Gå til sidens hovedinnhold

Her kom det mest nedbør i natt: – Ikke ofte vi ser slike mengder

Artikkelen er over 1 år gammel

Det verste uværet er over, men allerede onsdag kveld blåser det opp igjen.

Restene av den tropiske stormen «Sally» traff Nord-Norge med full styrke mandag ettermiddag og kveld, og gjennom natten har det vært et skikkelig uvær i Troms med kraftig vind og uvanlig mye nedbør.

Av alle værstasjonene til Meteorologisk institutt, har det kommet aller mest nedbør i Botnhamn på Senja, forteller statsmeteorolog Eirik Samuelsen ved Værvarslinga for Nord-Norge.

– Botnhamn har fått 75 millimeter nedbør fra 08 mandag morgen til 08 tirsdag. Det er ikke ofte vi ser slike nedbørsmengder i vår region, og dette er i tråd med det oransje farevarselet som ble sendt ut, sier Samuelsen.

Mest de siste 12 timene

Han lister opp følgende nedbørsmengder det siste døgnet og gjennom natten:

  • Ytre Holmbukt i Ullsfjorden fikk nest mest nedbør det siste døgnet med 62,8 millimeter.
  • Tamokdalen: 60,8 mm.
  • Malangen: 46,8 mm.
  • Stakkevollan har fått mest nedbør i Tromsø med 42,7 mm. De resterende værstasjonene i Tromsø ligger alle på rundt 40 mm.

– Det meste av nedbøren har kommet de siste 12 timene, altså gjennom natten. Stakkevollan fikk 29,3 millimeter nedbør de siste 12 timene. Vi har ikke 12-timersmåling i Botnhamn, så mest nedbør i 12-timersintervallet er registrert i Tamokdalen med 47,6 millimeter, sier Samuelsen.

Nytt lavtrykk på vei

Sterkest vind er det registrert på Hekkingen fyr, med middelvind på 29,2 sekundmeter og 42,3 sekundmeter i kastene. På Langnes har det blåst i 25,8 meter i sekundet. På Tromsø kiteklubbs værstasjon på Akselkollen på Kvaløysletta er det registrert sterk storm med 49 sekundmeter i kastene.

Statsmeteorolog Samuelsen sier til Nordlys at det verste uværet nå er over, selv om det både kan blåse og regne en del utover dagen.

– Onsdag blir kommer et nytt lavtrykk inn over land, og vi får økende sønnavind. Det blir kuling og muligens storm på Yttersida, sier Samuelsen.

Kommentarer til denne saken